Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek az gáz, hogy 19...

Szerintetek az gáz, hogy 19 évesen nem alakult még ki, hogy mivel szeretnék foglalkozni a jövőben?

Figyelt kérdés
Református gimnázium jeles tanulója voltam minden évben, érettségim a matematika kivételével(3as), teljesen jeles volt, emelt angol érettségit is tettem. Felvételt nyertem az SZTE-n, azonban édesanyámék ajánlására kezdtem abba a szakba, amit egy év után nagyon megbántam és teljesen kikészültem a sok lemondás, illetve szörnyű közeg miatt. Ott is hagytam. Mit gondoltok,valamiféle tanácsadó felkeresése segítene a problémámon? Nagyon ciki a helyzetem? Személy szerint én nagyon szégyellem, hogy ez van, így alakult. Nem szeretnék "elzülleni", se munkába menni érettségivel, mindenképp szeretnék továbbtanulni.

2016. dec. 29. 00:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Sokan vannak ezzel így. És különben sincs semmit se szégyellni rajta. Gondolkozz sokat, kérdezz meg másokat, hogy milyen szak jut eszükbe rólad, és csak akkor jelentkezz, ha igazán tetszik. Inkább szánd rá az időt, hogy rájöjj magadra, minthogy olyan dologba ölj energiát, amit nem fogsz szeretni.
2016. dec. 29. 00:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem ciki a helyzeted, sok ember gondolja át 1 év után a továbbtanulást, főleg úgy hogyha más szólt bele leginkább. Pályaválasztási tanácsadó tud ilyenen segíteni, szoktak lenni ingyenesek, keress rá hátha találsz. Milyen szakon voltál és hova mennél szívesen? Milyen tárgyak tetszenek? Nyugi, egy kis csúszás még nem a világ vége, a mostani felvételi időszakba meg beleférsz időben is.
2016. dec. 29. 00:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint 21 évesen kezdtem el az egyetemet. Nem tudtam mi akarok lenni, ezért kimentem Amerikába dolgozni. Ott megszállt az ihlet, és azóta egyetemen vagyok. :)
2016. dec. 29. 05:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 évesen voltam pszichológusnál, aki ilyen pályaválasztási tanácsadásra specializálódott. Kb 1 hónapig minden héten mentem, és rengeteget beszélgettünk, meg sok sok tesztet kitöltöttem. Két teljesen eltérő terület közül nem tudtam dönteni, (műszaki-humán) és a legtöbb tesztnél közel azonos eredmények jöttek ki, szóval még mindig meg voltam lőve, hogy végül mit válasszak... de végül is eleve műszaki suliba jártam, szóval arra gondoltam, 14évesen jól döntöttem, most is így megyek tovább és nem bántam meg. Igaz váltottam közben mérnök szakok között, de az már nem volt nagy lépés. De ami miatt ezt így levezettem az az volt, hogy az én családom végig le akart erről beszélni, hogy túl nehéz, nem fogom bírni, válasszak valami könnyebb humán szakot stb stb. és ez az egyetlen amit nem szabad hagyni! Ne hallgass ilyen esetben a család ajánlására, véleményére se, mert te ismered magadat a legjobban. Ha végül kitalálod, hogy pl koreanisztika szakra akarsz menni, biztosan megtalálod, hogy tudsz egy ilyen választott szakmádban kiteljesedni és örömmel végezni. Ez most iszonyat nyálasan hangzott, de azért remélem valami hasznos átjött belőle :D
2016. dec. 29. 05:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat!

Igazából azért is fájó pont ez számomra, mert itthon nagyon szapulnak miatta. Akármennyire is mondom, hogy én itt azért nem fogom ráhagyni, igenis tovább akarom folytatni tanulmányaim. Jogászon voltam. Igazából aktívan, versenyszerűen sportolok és azt is rá kellett hagynom a rengeteg tanulás miatt, ami nagyon nagy űrt hagyott maga után, teljes mértékben depresszióba sodorva engem. Nem beszélve rengeteg barátom elhanyagoltam az olykor hányásig való tanulás miatt. Akármennyire is sikerült felvennem a tanulás ütemét és sikerültek a vizsgáim, teljesítettem, kikészültem totálisan. A sznob közegről nem is beszélve, én nem vagyok ilyen egyáltalán, mint tömkelege az ott tanuló diákoknak.

2016. dec. 29. 21:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez melyik egyetemen volt?
2016. dec. 29. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!