Közlekedésmérnöki vagy villamosmérnöki?
Ez attól függ. Alap esetben a villamosmérnök a jobb.
De, ha a SzE AUDI Járműmérnöki karára mész, főleg duális képzésben, vagy másik egyetemre, ahol van duális képzésben a járműmérnöki szak, akkor egészen másképp nézhet ki a dolog.
A BME-n igen nagy valószínűséggel nem fogod tudni elvégezni a villanyt, de jó esetben is csak várhatóan 5 év alatt a BSc-t. Ezért egy elkezdettnél, de nem elvégzettnél, minden más elvégzett (egyetem) jobb. Szóval biztos érted.
Sziasztok!
A közlekedésmérnöki szakma nagyon kreatív és fejlődő, gondolj csak bele, mennyi pénz jön a közeljövőben a vasútra és mondjuk a soft közlekedési módokra.
Közlekedésmérnök itthon főleg a MÁV-nál, BKK-nál, RailCargo-nál és egyéb közlekedési vállalatoknál tud elhelyezkedni.
Igazából a villanyról sem tudok rosszat mondani, azzal is jól jársz, csak náluk még kevesebb a lány, mint nálunk. :D
"Mérnök szakokkal nagyon nem lőhetsz mellé".
Sajnos ez az a BULLSHIT amit az egyetemi nyíltnapokon, meg a felvin olvashatsz. Pár mérnöki irány van ami kifejezetten jól fizet. Gépész (nem épület!), villamos és infós mérnökök azok jól keresnek. Esetleg még logisztikai/minőségbiztosítási mérnök lehet jó gép/járműipar területén.
A többi mérnöki szak fizetés szempontjából az esetek többségében sajnos elég gyenge.
A villamosmérnök az egyik legpiacképesebb papír mostanában, szóval én azt teljes mértékben csak ajánlom neked. Közlekedésmérnökit akkor ajánlom, ha az adott egyetemen a járműmérnök irányzat ebből választható. (Ha jól tudom akkor BME-n így van). Ha kezdőként is normális bért akarsz kapni, akkor a BKV meg hasonló munkahelyek szerintem felejtősek.
Én SZE villamosmérnök hallgató vagyok.
Azt tudom tanácsolni, hogy ne a pénz motiváljon. Azt válaszd amit úgy érzel, hogy egész életedben tudnál csinálni. A mérnöki szakok a nehezek közé tartoznak, ahhoz, hogy elvégezd sok kitartásra és nem kevés elhivatottságra van szükség. Ha csak pusztán azért döntesz az egyik mellett mert jobban fizet, hamar rá fogsz unni már a tanulására is. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!