Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Építész vagy építőmérnöki?

Építész vagy építőmérnöki?

Figyelt kérdés
Mindkettő érdekel, de nem tudom, hogy melyiket jelöljem meg először, szóval azt szeretném tudni, hogy melyik szakon mik a főbb elvárások, mit tanulnék pontosan az adott karon?

2016. dec. 27. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen vagy inkább, rajzos, kreatív ember, vagy reálosabb, matekosabb típusú? Az építész inkább az enteriőr épületkialakításban, design kialakítással foglalatoskodik, az építő pedig az épület statikai, szerkezeti paramétereit igyekszik stabilra csinálni.
2016. dec. 27. 16:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Inkább reálosabb vagyok. De mindig is érdekeltek az épületek tervrajzai és kialakításuk :)
2016. dec. 28. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Értem a dilemmát! :)) Én is nagyon vonzódtam a tervrajzokhoz, meg az egész építészethez, de könnyebben el tudtam dönteni, mert embertelen mennyiségű rajz, meg makettezés van az építészeknél, amit nem vállaltam volna be. Itt, az építőn is van rajzos tárgy, de egészen más súlyú, sokkal-sokkal könnyebb. És most az első félévben 1 db volt. Én inkább az első helyre írnám az építészt, ha bírom a rajzot, és kreatív vagyok, oda több pont is kell (asszem) és az alkalmassági is vagy meg van vagy nincs...

Az építőben amúgy az is nagyon tetszett, hogy még itt is elég sokfélét tanulhat az ember... Elég tág.

2017. jan. 1. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát az építőmérnökön belül elég sokféle szakirány van. van pl útépítő, vízépítő, geotechnika, híd, magas, geodézia(földmérés) stb.

Az építészt annyira nem ismerem, de ők magán/lakó/köz épületek tervezésével foglalkoznak, és ugye nekik rajzolni is tudni kell.

2017. jan. 2. 00:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nehéz döntés lesz de szerintem is előbb jelölöm meg az építészt nagyon afelé húz a szívem. Másodiknak meg az építőt :D

Köszönöm a segítséget :)

2017. jan. 4. 17:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Barátnőm építész, ők éjjel nappal rajzoltak és makettoztak. Én építőmérnök vagyok, mi alig rajzoltunk szabadkézzel, bár autocadben sem kellett megszakadni. Reálként építőmérnöknek mennék.
2017. jan. 7. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Értelmes fizetést úgyis csak kivitelezésben fogsz kapni :D Rengeteg ki nem fizetett túlórával.
2017. febr. 8. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!