Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik szak a...

Szerintetek melyik szak a legjobb?

Figyelt kérdés
Most fogok végezni ügyviteli titkár OKJ-n, van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám és ezekkel együtt körülbelül 400 pontom van.Államira sajnos ez is kevés. Emelt szintű érettségivel nem rendelkezem. Matekból érettségim 2 lett, egyébként erős 3as voltam. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek ezek függvényében melyik lenne számomra a megfelelő szak ? Nézegettem már a szakokat (magas ponthatár miatt elsősorban a FOSZK-okat emberi erőforrás érdekelne, de ezt sajnos beszüntették) Tapasztalatokat, véleményeket várok :) Köszönöm!
2016. dec. 26. 11:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Vagy duális képzés keretében menj fizetős nappalis alapszakra és akkor a tandíjad az meg van a duális juttatásából. Vagy diákhitel, ha nincs más. Csak 2% a kamata. Érdemes lenne alapképzésre menni.
2017. jan. 2. 18:52
 12/16 A kérdező kommentje:
és a levelezőről mit gondoltok ?:) A szakokat átnéztem, HR vonz a legjobban. Ez az egy opció jut még eszembe :)
2017. jan. 2. 21:17
 13/16 A kérdező kommentje:
ja és #10: köszönöm a linket, épp ma futottam át :) Nem igazán szeretnék megállni itt, csak, ahogy már le is írtam a bejegyzésemnél kicsit úgy érzem, hogy meg van kötve a kezem hiszen államira kevés, költségesre meg nem tudok menni :) ezért gondolkodtam a levelezőn, mert így nem kéne a szüleimet anyagilag leterhelnem, csak nem tudom, hogy bírnám :) Bár elég sokan vannak levelezőn szóval elvégezhető biztosan :) Diákhitel nem opció nálam, mert nem verem magam ilyen fiatalon hitelbe, akkor sem ha alacsony a kamat, hiszen a tandíj magas, a félév sok ( főleg ha csúsznék is) így szépen rakódik.és már rögtön így kezdeni az életem nem a legcélszerűbb. Persze, ez csak az én nézőpontom :)
2017. jan. 2. 21:31
 14/16 anonim ***** válasza:
2017. jan. 2. 21:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Különben a levelező sem sokkal olcsóbb, nem? A diákhitel szükséges rossz. Egy befektetés. A legolcsóbb forrás. És az egyik legjobb befektetés. Magasabb végzettséggel jobb állást kaphatsz, vissza tudod fizetni. Csak annyit veszel fel amennyi szükséges, lehet, csak 1 évig kell, utána tudsz majd dolgozni, kapsz ösztöndíjakat, szociális ösztöndíjat, stb. Ki tudja?

Szerintem rosszabb, ha nem végzel el semmit, mintha diákhitellel végzed el. vagy részben (pl. csak 1 évig veszed fel) diákhitellel végzed el.

2017. jan. 2. 21:38
 16/16 A kérdező kommentje:

nem sokkal olcsóbb :) Igen csak levelezőn, ha dolgozom mellette akkor kitudom fizetni a tandíjat, nem kell hitel :)

De részben egyetértek veled :)

2017. jan. 2. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!