Szerintetek melyik szak a legjobb?
Kezdjük ott, hogy a lényeget kihagytad. Hogy milyen irányba szeretnél menni?
A 400 pontból és ügyvitelből kiindulva gazdasági szakokat nézegethettél.
Ha azok közül érdekel a legjobb, személyiség függő.
Kettes matek érettségi? A mostani rendszerben? Ahol az első rész szimpla logika, a második részben meg nulla függvény dolog? Semmi átalakítás, azonosságok, stb.?
Nem akarlak elriasztani, de még a leggyengébb egyetemek gazdasági szakán is vért izzadnál a matek kettesért. Főleg, hogy rengeteg dolgot a középiskolás ismereteidre alapoznak.
Amúgy a 400 pont sok szakra elég lenne államin. Azonban ha tényleg gazdasági irány, amit jó lenne rögzíteni, akkor egy alapos beszélgetés kéne, miután szakot tudnék ajánlani.
#2-es ajánlatban levő?
Vagy FOSZK: gazdálkodási és menedzsment
Vagy gazdaságinformatikus BSc, bár itt kell a matek.
Az első vagyok újra.
Azért nem veszem figyelembe, hogy végig 3-as voltál, mert az nem mond semmit. Nagyon tanárfüggő, hogy kinél mit jelent a hármas. Van ahol egy hármas egy átlagosabb helyen régen kitűnő lenne. Csak ugye az egyéni követelmény változó.
Ezért alapozok arra, ami mondhatni fix, hiszen egy érettségit nem a saját tanárod állít elő hanem központi. Ez alapján tudok csak reális véleményt mondani.
Valószínűség számítás és statisztika ha nem tévedek 1 nagy pontos feladatban kimerül, szóval teljesen felesleges arra az egyre fogni az eredményt.(Nem sértegetni szeretnélek, csak jó tisztában lenni a hiányosságokkal, és azokat erősíteni!)
Nem írtam, hogy nem tudnád elvégezni. Szimplán annyit, hogy vért fogsz izzadni.
Amit még hozzátennék, hogy ha gazdasági szakokat nézel akkor vigyázz. A statisztika még nagyon kelleni fog, és a valószínűségszámítás is!!
Ha megnézed a 2015-ös érettségit láthatod, hogy a második feladatsorban jóformán a valszámra és a statisztikára mentek rá :) Nem vagyok tudorka matekból tudom jól, de a többi éveket meg tudtam írni hármasra, volt, amelyiket négyesre is. Ez van :) és igen, azt is tudom, hogy matekot nem tudom elkerülni akárhova megyek, de nem mindegy, hogy milyen mértékben és arányban van matekos tárgy :)
#6 Gazdálkodási menedzsment szakról tudsz valamit mondani ? :) ( elhelyezkedési lehetőségek, tárgyak stb )
Azért az OKJ-nál ne állja meg, ha többre vagy képes. Egy FOSZK többet ér, de igazából egy alapképzést lenne célszerű elvégezni.
Itt vannak a szakterületek böngésszél közöttük, mihez lenne kedved:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!