Állatorvostudományi egyetemen (SZIE) biológia szak?
Ismerőseim révén hallottam mindkét helyről. Az állatorvosi biológia szakjára a legnehezebb bejutni, mivel nagyon kis létszámú évfolyamot indítanak, ami az oktatás szempontjából előnyös, szeretik.
Azok, akiket az ELTE-ről ismertem, az első év után otthagyták a szakot:( (Volt, aki más egyetemre ment, volt, aki szakot váltott). Állítólag nagyon "tömegképzés" jellegű, személytelen az oktatás.
Az ELTE és a SZIE biológusképzése a legjobb az országban, de Szeged, Debrecen és Pécs sem rossz (ebben a sorrendben).
Az ELTE egy nagyobb egyetem, nagyobb biológiai kurzuskínálattal, több jó oktatóval kutatóval. Az Állatorvosi Kar Zoológiai Intézete egy kisebb intézmény, de nagyon jó kollégákkal, úgyhogy azt is nyugodt szívvel ajánlom.
A SZIE-n nincs biológus oktatás. Az ÁTE-n van (az állatorvosi tavaly kivált a SZIE-ből, külön egyetem lett).
Ugyan csak részletkérdés, de van jelentősége, főleg az egyetemre való jelentkezésnél.
Amúgy itt a legjobb a biológus képzés állítólag, van egy pár biológustan hallgató ismerősöm (amúgy én az állatorvosi szakon vagyok, így könnyen lehet, hogy elfogult a véleményem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!