Informatián belul merre tovább?
Sziasztok jelenleg informatikai rendszergazdanak tanulok(4+1ev) ugxe az utolsó (+1) az a szakma lenne az érettségi ebből adódóan nem közismerti. En úgy terveztem hogy maradok a +1 evre mert eleg jo vagyok szakmabol jelenleg 4orasba dolgozok is benne +tanulok magamtol programozni meg a suliba JAVAT tanulunk. Namost a kerdesem az lenne hogy pénztől eltekintve az ötödik ev után hogy erdemes folytatni, fosuli? Én dolgozni szeretnék mar foallasba ezert levelezoin akarom elvegezni vagy erdemesebb egy OKJ-s programozoi esetleg IT biztonság technikusi????
Bocsi ha hülyeséget írtam...
Szerintem nem kell bocsánatot kérned, jó, hogy előre gondolkodsz.
Azt jó lenne érezni, hogy rendszergazda vagy programozó szeretnél inkább lenni, és itt ne a pénz domináljon, mert szerintem mindkettőből meg lehet élni, de teljesen más szakma és más mentalitás. Mi okoz nagyobb örömet, sikerélményt hosszú távon? Egy jól összerakott rendszer és annak a karbantartása vagy egy jól összerakott program és annak a karbantartása?
Az IT biztonságtechnikusi nagyon forró téma, abba biztosan megéri belevágni, és ez pont az a szakma, ami a rendszergazdai és a programozói között helyezkedik el. De az idevágó tanfolyamok általában drágák és rövidek.
Ha nem akarsz kifejezetten mérnök lenni, akkor a helyedben nem mennék főiskolára vagy egyetemre, hanem munka mellett mondjuk egy egyéves vagy kétéves OKJ-s tanfolyamat végeznék el. A rendszergazdai OKJ is eléggé kemény, telepítenek, egész gépet raknak össze a vizsgán stb., a programozói OKJ-ról annyit, hogy nevesebb helyeken 20% alatt van azoknak az aránya, akik sikeres vizsgát tudnak tenni, de most már szakmai angoltól kezdve webprogramozáson és adatbáziskezelésen át objektumorientált programozásig minden van benne, mi szem-szájnak ingere. Rosszabb helyeken viszont előfordulhat, hogy túl alacsonyak a követelmények, a szakdolgozatod egy elméleti tanulmány, nem pedig egy működőképes program dokumentációval. Akik ilyen helyen végeztek, lehet, hogy elvéreznek egy felvételin, illetve miattuk mondják azt, hogy az OKJ egy kalap gyíktr_gya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!