Hogyan tovább? Merre tovább?
Nem írtad, hogy hányadikos vagy, szóval így nehéz.
Mindenképp szükséged lesz egy emeltre (matek vagy fizika, de szerintem a matek sokkal könnyebb, bár kinek mi), szóval ha az alappal gondok vannak, akkor lehet, hogy érdemes lenne kihagynod egy évet egyetem előtt, ezeket jól megtanulni és újraírni, és akkor már garantált, hogy felvesznek. Ha nem végzős vagy, akkor éppen ideje nekiállni jobban a mateknak/fizikának, és bár nem tudom, mennyire elvárás, hogy csili-vili bizonyítványod legyen, a többi tárgyból csak annyira érdemes készülni, hogy ne bukj meg.
Szia! Elsőre engem sem vettek fel (mondjuk engem rajz alkalmassági miatt), építőmérnökire kerültem. Az a szak is tetszett, de következő évben újra megpróbáltam, és felvettek. Most fogok diplomázni.
Meg lehet azt csinálni, hogy ha mindenképp építész szeretnél lenni, akkor más szakról felveszed az építész első éves tárgyakat. Van egy évfolyamtársam, aki ezt csinálta. Aztán újra jelentkezel és gólya leszel, de tanulmányilag előrébb fogsz tartani.
Drukkolok, hogy sikerüljön!
Egyébként gondold át jól, hogy tényleg ezt a szakmát szeretnéd-e, mert elég nagy elköteleződéssel jár. Ez nem csak egy munkahely, ahova bejársz napi 8 órát, inkább egy hivatás. Ha leadás van előfordul, hogy rengeteget kell túlórázni, éjszakázni kell, és ha nem vagy motivált és nem szereted igazán a szakmát és az adott projektet, akkor ez nagyon megterhelő testileg és lelkileg, és könnyen ki lehet égni. A fizetés, pedig más mérnöki szakmákhoz képest alacsony.
Ezen felül persze egy nagyon szép szakma, csodás érzés például szerintem, ha valami amit te vetettél papírra megvalósul.
Maga az egyetem is nagyon lélekölő - személyes véleményem szerint rengeteget kivesz, elvesz az emberből. Nehéz és hosszadalmas és nagyon fárasztó végigcsinálni.
Ezeket gondold végig mindenképp, amikor döntesz, esetleg beszélgess valakivel, aki ebben dolgozik.
Szóval sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!