Nemzetközi tanulmányokról lehetek ügyvéd?
Figyelt kérdés
Idén érettségizem,és ezt a szakot néztem ki. Ha ide megyek,lehetek jogász/ügyvéd? Lehet errefele tovább szakodosni,specializálódni?
A jogi kar most egyelőre felejtős,ezért kérdezem.
19L
2016. dec. 18. 17:43
1/10 anonim válasza:
Logikai malor van a dologban. Ha jogasz vagy ugyved akarsz lenni, akkor itthoni kepzessel, mindezt Magyarorszagon teheted. Ehez kepest igencsak mas vonalon tancol a nemzetkozi tanulmanyok. Amugy alapvetoen hasznalhatatlan szak. Ad egy kicsit mindenbol, ami pont nem eleg semmire. Masoddiplomanak erdekes/jo.
2/10 anonim válasza:
Jogasz a jogi karrol leszel. Szerintem ezt nem kellene tovabb magyarazni egy felnott embernek.
3/10 anonim válasza:
Miert felejtos a jogi kar, ha egyszer jogasz/ugyved akarsz lenni? Es hogy hoztad ezt ossze a nemzetkozi tanulmanyokkal?
4/10 anonim válasza:
Ügy lehetsz ügyvéd a nemzetközi tanulmányokról, mit a gépész, orvos, ápoló, angol tanár ... szakról.
6/10 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm jár erre a szakra,az oktatók azt mondták,lehetnek jogászok is. (Egy nevesebb egyetemről van szó,Bp-n. )
Ezért kérdeztem.
2016. dec. 19. 12:06
7/10 anonim válasza:
Ez a mondat úgy kerek, hogy lehetünk nemzetközi joggal foglalkozó szakértők, és az én évfolyamomból is (ELTE) sokan interpretálták ezt a mondatot úgy, hogy ők akkor "nemzetközi jogászok" lesznek 2 félév nemzetközi jog kurzus meg egy félév "Alkotmányjog" kurzus után. Hogyne. Szóval, innen jogász nem leszel, de foglalkozhatsz a nemzetközi jog területeivel, persze.
8/10 anonim válasza:
Jogász akkor leszel, ha ... dobpergés, tra-tra-tra... JOGI EGYETEMET VÉGZEL!
Na, ezt nem gondoltad volna, igaz?
Ügyvéd pedig akkor leszel, ha már jogászként legalább három évi gyakorlat után szakvizsgázol, majd felvételt nyersz az ügyvédi névjegyzékbe.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi de nem értem minek kell bunkózni:/
A tanár mondta,nem én találtam ki!
2017. jan. 3. 15:55
10/10 anonim válasza:
Az nem mentség, hanem inkább elkeserítő, ha a tanárod sincs képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!