Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nemzetközi tanulmányokról...

Nemzetközi tanulmányokról lehetek ügyvéd?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem,és ezt a szakot néztem ki. Ha ide megyek,lehetek jogász/ügyvéd? Lehet errefele tovább szakodosni,specializálódni?

A jogi kar most egyelőre felejtős,ezért kérdezem.

19L

2016. dec. 18. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Logikai malor van a dologban. Ha jogasz vagy ugyved akarsz lenni, akkor itthoni kepzessel, mindezt Magyarorszagon teheted. Ehez kepest igencsak mas vonalon tancol a nemzetkozi tanulmanyok. Amugy alapvetoen hasznalhatatlan szak. Ad egy kicsit mindenbol, ami pont nem eleg semmire. Masoddiplomanak erdekes/jo.
2016. dec. 18. 18:02
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Jogasz a jogi karrol leszel. Szerintem ezt nem kellene tovabb magyarazni egy felnott embernek.
2016. dec. 18. 18:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Miert felejtos a jogi kar, ha egyszer jogasz/ugyved akarsz lenni? Es hogy hoztad ezt ossze a nemzetkozi tanulmanyokkal?
2016. dec. 18. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Ügy lehetsz ügyvéd a nemzetközi tanulmányokról, mit a gépész, orvos, ápoló, angol tanár ... szakról.
2016. dec. 18. 21:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem lehetsz -
2016. dec. 19. 00:00
 6/10 A kérdező kommentje:

Egy barátnőm jár erre a szakra,az oktatók azt mondták,lehetnek jogászok is. (Egy nevesebb egyetemről van szó,Bp-n. )

Ezért kérdeztem.

2016. dec. 19. 12:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a mondat úgy kerek, hogy lehetünk nemzetközi joggal foglalkozó szakértők, és az én évfolyamomból is (ELTE) sokan interpretálták ezt a mondatot úgy, hogy ők akkor "nemzetközi jogászok" lesznek 2 félév nemzetközi jog kurzus meg egy félév "Alkotmányjog" kurzus után. Hogyne. Szóval, innen jogász nem leszel, de foglalkozhatsz a nemzetközi jog területeivel, persze.
2016. dec. 19. 12:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Jogász akkor leszel, ha ... dobpergés, tra-tra-tra... JOGI EGYETEMET VÉGZEL!

Na, ezt nem gondoltad volna, igaz?

Ügyvéd pedig akkor leszel, ha már jogászként legalább három évi gyakorlat után szakvizsgázol, majd felvételt nyersz az ügyvédi névjegyzékbe.

2017. jan. 2. 21:48
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi de nem értem minek kell bunkózni:/

A tanár mondta,nem én találtam ki!

2017. jan. 3. 15:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az nem mentség, hanem inkább elkeserítő, ha a tanárod sincs képben.
2017. jan. 3. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!