Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek megérné így a...

Szerintetek megérné így a továbbtanulás?

Figyelt kérdés
Ügyvéd szeretnék lenni, így minden áron jogra szeretnék bekerülni (idén érettségizem). Viszont eléggé elbizonytalanodtam, hogy lesz-e nekem 460 pontom, és bizony nem nagyon tartom valószínűnek, még két emelttel sem. Eddig az volt a tervem, hogy veszek fel diákhitelt, viszont a szüleim ezt nem akarják engedni, így más utat kell, hogy találjak, már ha nem lesz elég pontom ( muszáj, hogy legyen, lesz is!!). Mennyire érné meg, ha közigazgatás-szervező jelentkeznék, és utána végezném el a jogot, mert utána csak 3 év a jogász képzés? Nem tudom, kinek mennyire van ebben tapasztalata, de most bármilyen tanács jól jönne, hisz közeledik a felvételi, és nem tudom, hogy mit tegyek.

2016. dec. 18. 12:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát, ha nem sikerül elsőre, és nem tudnád fizetni, miért nem hagysz ki egy évet? A nyelvvizsga pontod egyébként, ha két emeltet csinálsz, tök mindegy, a diplomához majd jó lesz, meg azért szerintem mégis elegánsabb, mint 60+% érettségit lobogtatni. Szerintem emeltezz angolból és töriből, de ha pl kitűnő tanuló vagy, a tanulmányi pontokból van század, ha összehozol egy kilencvenes érettségi átlagot (nekem 88 lett, pedig baromira nem vagyok okos, szóval ez egy nagyjából reális elvárás :D), csak tíz pontot veszítettél az első kétszázon, és elég a 85-ös átlag, ez még necces, de nem annyira lehetetlen.

És hangsúlyozom, 460 pontért nem ciki újraérettségizni se.

Az angol emelt meg ha vagy egy szinten angolból, szinte zéró energiabefektetés.

2016. dec. 19. 00:09
 12/16 A kérdező kommentje:

Sajnos az angolom nem olyan jó, beszélni még tudok is mert elég cserfes vagyok, viszont a nyelvtanom az kb. megakadt a simple perfect szintjén, így tuti, hogy nem lenne jó az érettségim.

Gondolkoztam azon, hogy kihagyok egy évet, de valamiért ódzkodok tőle.

2016. dec. 19. 16:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
nekem egy emelttel lett 458 pontom :) tudom, tudom nem 460, de nekem nem is az volt a cél :D volt egy felsőfokom mellette, és az emelt csak 78% lett, szóval ha jobbra írod kb 10%al, akkor már megvan a 460 :D
2016. dec. 20. 22:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Hat akkor fejleszteni kene a nyelvtudast. Vagy ezzel letudtad? A diplomahoz ugyis kell.
2016. dec. 20. 22:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Igazából nyelvi tagozatos gimnáziumban tanulok, és itt jöttem rá, hogy nem igazán az én terepem a nyelvtanulás, így nem is szeretnék ezzel foglalkozni, vagy olyan helyen dolgozni, ahol nagyon alkalmazni kell.
2016. dec. 21. 12:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem beírhatod 2. helynek, mert utána vannak olyan képzések hogy a jogász szak rövidül. Esetleg ez az új államtudományi szak?
2016. dec. 28. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!