Ha decemberben kezdem az emelt biosz/kémia érettségire a
tanulást még meglehet? (többi lent)
Igy van, beneztem. Az emelt bioszon kivul minden jo a felsoroltak kozul. De a biosz akkor is kell. Hogy azon kivul miben erzed magadat erosnek az neked kell tudnod. A kemia mindenkepp jo valasztas lenne.
2016. dec. 10. 00:55
12/21 A kérdező kommentje:
Simán fel lehet készülni!
Én emelt kémiára készültem fel 3 hónap alatt, tanár nélkül, teljesen önállóan. Igaz, hogy csak 60% lett, de ha tanárhoz is járhattam volna (anyagi okok miatt nem tudtam menni), akkor biztos, hogy sokkal jobban sikerült volna. Az emelt kémiánál a sok számolási feladat ami nagyon nehéz, nem az elmélet!
2016. dec. 10. 21:48
14/21 anonim válasza:
Bioszra mióta kell emelt biosz érettségi? Ez direkt 2017-es dolog? Mert én idén felvételiztem oda.. és a közép elég volt :)
2016. dec. 11. 16:46
En is ezen gondolkodom. A biologia kotelezo, de nem emelten. Ezen felul egy kotelzo a kovetkezokbol: matek, kemia, fizika, foldrajz, info vagy szakmai elokeszito, de ezek is kozepszinten.
A matek ugye eleve koztelezo, igy eleg, ha a szabadon valasztottad a biosz, de ha felkeszulsz kemiabol is, azzal nem artasz magadnak, mert az eleg huzos biosz szakon.
Emelt kemia es biosz az orvosira/allatorvosira kell.
Ha tobbi targybol gyengen szerepeltel, akkor emeltezhetsz a tobbletpontokert.
2016. dec. 11. 17:06
16/21 A kérdező kommentje:
SZTE-TTIK-Biológián van egy ismerősöm (ahova akarok jelentkezni) és ő mondta hogy egy emelt kötelező, és bioszt választom,mert abból közepeztem 12.-ben és ezen kívül van még egy közép info érettségim ami 80%. 400 ponttal vettek fel Mg mérnöknek, ezért gondolom hogy elég ha megvan az emelt olyan 40-50%-ra mert 283 pont körül van a felvételi ponthatár államira :D Ha még így is sikerülne a bioszom 400 pont körül tartanék megint, szerintem még akkor is elég pontom lenne ha éppen meglenne 30%-kal (bár ez nem célom). De javítsatok ki ha tévedek :D Köszönöm hogy írtatok :)
17/21 anonim válasza:
hm.. hát figyu.. nem tudom a haverod mikor felvételizett.. de én 2016-ban és akkor elég volt a közép is.. sőt ezt valamilyen platformon (talán felvi vagy oktatás.hu) írja is, hogy középszint biológia+ középszint *már előttem valahol felsorolt tárgyak* kellenek :) nyilván károdra nem lesz, ha teszel emeltet, mert több pont meg minden.. de ha van középed, akkor teljesen felesleges szerintem
2016. dec. 11. 21:22
[link]
A lap aljan van a pdf. Keresd meg a ttudomanyokat. Nekem ebbol nem az jon le, hogy emeltezni kellene.
2016. dec. 11. 21:33
19/21 A kérdező kommentje:
Tavaly felvételizett, és azt mondta nekik kötelező volt az egy emelt természettudományos tantárgyból. Köszönöm hogy belinkelted, pár napja ezt keresem :D Írtam a TO-nak a karon. Holnap kiderül, kell-e emelt biosz.
20/21 A kérdező kommentje:
Írt a TO, azt mondták nem kell emelt semmiből csak egy közép biosz meg egy választott tantárgy. 280 a felvételi ponthatár, ha emelnek is..és a legrosszabb esetben is 378 pontom lesz, szerintetek felvesznek?
Kapcsolódó kérdések: