Ha mentőtiszt szeretnék lenni akkor hogyan tovább?
Még fiatal vok, de nagyon vonz ez a pálya! Nemrég értem haza, mert megyei elsősegélynyújtó versenyen voltunk (amúgy nem számított senki arra hogy mi jutunk tovább (mármint a megyeire), mert ez évben indult elsősegély szakkör. 10 csapatból (és középsulisok meg felnőttek voltak!!!) negyedikek lettünk :). Na szóval kinéztem magamnak egy középiskolát Szombathelyen: Szent Györgyi Albert Középiskola egészségügyi szaka. Apám is az egészségügyben helyezkedett el. Na és mentőtisztek lehetnek lányok is nem? Meg itt olvastam hogy a mentőápolók (ami én nem lehetek) 80-90 ezret keresnek, a mentőtisztek 120-150 ezret. Nekem egész megfelelne. Aztán miután elvégeztem a középiskolát utána egyetem? Mert én főiskolára szeretnék menni. Vagy csak egyetem van? :S Tömített szakma??
előre is köszi a válaszokat!
Uh köszi! Örülök hogy te egy ebben jártas vagy:). Az lenne még a kérdésem,hogy mit csinál a mentőtiszt? Van aki azt mondja hogy csak a telefonokat veszi fel, de van aki szerint ő látja el a sérülteket (artériás vérzésnél, vagy koponyaalapi törésnél stb.), és a mentőápoló csak lehozza a sérültet, pl a negyedik emeletről. Na most akkor melyik? Ja és nekem azt mondta az utcánkban lakó mentőtiszt (férfi) hogy elég hozzá egy egészségügyi főiskola. (Amúgy az utcánkban pont velünk szemben van a mentőállomás :D.) Na most akkor egyetem vagy fősuli??
Köszi a válaszodat:)
Szia! Megint én :) A mentőtiszt csinálja a legtöbbet. Ő az, aki a vérzést elállítja, intubálja a beteget, újraéleszt és még sorolhatnám. Most a drága bolognai rendszernek köszönhetően nincs különbség egyetem és főiskola között. A mai napig megvannak a főiskolai szintű szakok és egyetemi szintű szakok, de a neve között különbség nincs. A mentőtiszti, legalábbis ami nálunk lesz bőven egyetemi szintű képzés. A mentőállomás dolgozói közül a mentőtiszt az, aki a legtöbb mindent csinál, neki van a legmagasabb képesítése. Kemény meló, de aki szereti az szereti. Az hülyeség, hogy ő veszi fel a telefonokat, azt nem mentőtiszt intézi.
Testnevelés nem kell hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!