Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha mentőtiszt szeretnék lenni...

Ha mentőtiszt szeretnék lenni akkor hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Még fiatal vok, de nagyon vonz ez a pálya! Nemrég értem haza, mert megyei elsősegélynyújtó versenyen voltunk (amúgy nem számított senki arra hogy mi jutunk tovább (mármint a megyeire), mert ez évben indult elsősegély szakkör. 10 csapatból (és középsulisok meg felnőttek voltak!!!) negyedikek lettünk :). Na szóval kinéztem magamnak egy középiskolát Szombathelyen: Szent Györgyi Albert Középiskola egészségügyi szaka. Apám is az egészségügyben helyezkedett el. Na és mentőtisztek lehetnek lányok is nem? Meg itt olvastam hogy a mentőápolók (ami én nem lehetek) 80-90 ezret keresnek, a mentőtisztek 120-150 ezret. Nekem egész megfelelne. Aztán miután elvégeztem a középiskolát utána egyetem? Mert én főiskolára szeretnék menni. Vagy csak egyetem van? :S Tömített szakma??

előre is köszi a válaszokat!

2010. máj. 1. 18:44
 1/10 A kérdező kommentje:
Amúgy egy mentőtiszt mit csinál??:D Ő is elsősegélyt nyújt?
2010. máj. 1. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk most lesz mentőtiszt képzés. Nagyon nagyon jó szakma, és igen, lány is lehet mentőtiszt. Először csináld meg a diplomás ápoló képzést, és utána másoddiplomának a mentőtisztit én ezt ajánlom, több lehetőség, több lábon állás. Önállóan is létezik mentőtiszti képzés. Mindenképpen felsőoktatás, tehát ez diplomás szakma, egyetemre kell menned, de egy egészségügyi középiskola nagyon jó alap mindenhez. Én is egészségügyis vagyok, szóval nagyon örülök, hogy érdeklődsz, ha van még kérdésed írj nyugodtan, figyelni fogok :)
2010. máj. 1. 22:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Uh köszi! Örülök hogy te egy ebben jártas vagy:). Az lenne még a kérdésem,hogy mit csinál a mentőtiszt? Van aki azt mondja hogy csak a telefonokat veszi fel, de van aki szerint ő látja el a sérülteket (artériás vérzésnél, vagy koponyaalapi törésnél stb.), és a mentőápoló csak lehozza a sérültet, pl a negyedik emeletről. Na most akkor melyik? Ja és nekem azt mondta az utcánkban lakó mentőtiszt (férfi) hogy elég hozzá egy egészségügyi főiskola. (Amúgy az utcánkban pont velünk szemben van a mentőállomás :D.) Na most akkor egyetem vagy fősuli??

Köszi a válaszodat:)

2010. máj. 2. 09:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja és kell hozzá tesi?:D:D:D mert perpill hármasra állok belőle:(
2010. máj. 2. 14:13
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

Mit csinál? Hát megy a mentővel, és összeszedi meg ellátja az embereket..

2010. máj. 5. 19:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! Megint én :) A mentőtiszt csinálja a legtöbbet. Ő az, aki a vérzést elállítja, intubálja a beteget, újraéleszt és még sorolhatnám. Most a drága bolognai rendszernek köszönhetően nincs különbség egyetem és főiskola között. A mai napig megvannak a főiskolai szintű szakok és egyetemi szintű szakok, de a neve között különbség nincs. A mentőtiszti, legalábbis ami nálunk lesz bőven egyetemi szintű képzés. A mentőállomás dolgozói közül a mentőtiszt az, aki a legtöbb mindent csinál, neki van a legmagasabb képesítése. Kemény meló, de aki szereti az szereti. Az hülyeség, hogy ő veszi fel a telefonokat, azt nem mentőtiszt intézi.

Testnevelés nem kell hozzá :)

2010. máj. 5. 20:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Kösziiii:) Már biztos annak szeretnék menni:) Csak egy csomó helyen olvastam h a telefonokat veszi fel a jelentéseknél, meg hogy ő cipeli a bveteget. De már megnyugodtam:) ááá alig várm hogy megmentsek vkit. persze az még odébb van:D:D:D:D De nem tudom miért mentőtiszt szeretnék lenni:) mert az embereket nem is igazán szeretem, inkább állatokat mentenék. De amikor ott áltam a felakasztottnál, akkor egyszerűen. ... na... fantasztikus volt!
2010. máj. 5. 20:38
 8/10 anonim válasza:
mit találtál benne fantasztikusnak :O .... ???????
2013. nov. 29. 18:09
 9/10 anonim válasza:
Aki felveszi a telefont, azt úgy hívják diszpécser.:)Én már elvégeztem egy okj-s ápoló szakot és nagyon szeretnék mentőtisztire menni, viszont az érettségim miatt ezt nem engedhetem meg magamnak, így azt újra végig kéne csinálnom amit sajnos nem fogok.Csak emiatt mondok le róla.Egyébként becsülöm az olyan elszánt embereket akik végigcsinálták és mentőtisztként dolgoznak.Nagy a felelőség rajtuk és nem egyszerű a munkájuk sem.
2014. jún. 26. 03:46
 10/10 anonim válasza:
Én is az szeretnék lenni,de én még gondolkodom rajta.Úgy tervezem, hogy ha elvégzem a középiskolát,akkor a környéken megyek tovább vagy fősulira vagy egyetemre,de én a fősulihoz jobban ragaszkodok. Ha tud valaki akkor még segítsen mindenben amiben csak tud. Köszi:)
2014. jún. 26. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!