Művészeti irányok érdekelnek. Ha valaki épp ilyet tanul, vagy dolgozik már benne, tájékoztatna a saját képzéséről?
Sziasztok
Egy érettségi előtt álló lány vagyok. Nagyon szeretem a rajzolást, és matek fakton is meg sikerült maradjak. Ennek ellenére a művészet az, ami leginkább vonz. Gondolok itt a zenére (4 évig hegedültem, most 3. éve dobolok, de az ének fog meg a leginkább), ezen kívül, mint említettem, a rajzot is nagyon szeretem. Imádok térben is rajzolni, aquarellel festeni, pasztellal dolgozni, stb... egy szóval, nagyon sok féle módon :)
Lassan a felvételi lapot be kell küldjem. És minél közelebb van az időpont, egyre tanácstalanabb vagyok. Kinéztem egy szakot, ami nagyon tetszene: belsőépítészetet. A Metropolitan-on létezik, ami fizetős (elég drága) és a MOME-n láttam. Oda viszont nagyon nehéz bekerülni. Ezen a két iskolán kívül ismertek még olyat, ahol indul a képzés? (inkább Magyaro. keleti része érdekelne).
Ennek a két iskolának a honlapján tájékozódtam a többi szakról is, de nagyon érdekelne ettől függetlenül, ti miket ismertek még. Attól félek, nem ismerem a lehetőségek teljes listáját. Ezért gondolom, hátha valaki ír olyat, amire azt mondom, ez lesz az én álommelóm :)
Köszönöm előre is a segítséget :)
Szia!
Én a Metropolitanon vagyok első éves, animáció szakon. Elég sok ágazata van ennek a szakmának, és bár az órai feladatok biztatnak arra, hogy több technikát is kipróbáljunk, lényegében elég szélesen mozoghatunk a nekünk tetsző irányokban és specializálódhatunk - valaki inkább bábanimációt akar, mások inkább 3D-znek, valaki meg inkább a hagyományos rajz animációt szeretné kitanulni, megint mások mindenhez érteni akarnak, míg valaki csak storyboarddal, karaktertervezéssel és/vagy forgatókönyvírással és rendezéssel szeretne foglalkozni - ettől függetlenül bele kell kóstolni mindenbe főleg az elején, de aztán egyre többször van lehetőség csapatmunkára, ahol aztán jöhetnek a specializációk.
Mondjuk ha nézted a honlapot, akkor valószínűleg ezzel nem sok újat mondtam.
Ezen a kettőn kívül még a Magyar Képzőművészeti Egyetemről tudok, és ha már említetted a zenét, akkor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Véleményt viszont nem tudok róluk mondani, még a szakjaikat sem ismerem, csak a nevüket tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!