Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újrajelentkezés egyetemen...

Újrajelentkezés egyetemen hogy működik?

Figyelt kérdés
Idén kezdtem el egy szakot egyetemen, viszont önköltségesre vettek fel. Újra szeretnék érettségizni, és ezúttal majd költségtérítésesre bejutni. Keresgéltem, hogy ez hogyan lehetséges, de nagyon nem találtam róla semmit. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit kell ilyenkor tenni? Vagy csak jelentkezek újra és kész vagy vmi hosszabb folyamat ez? Előre is köszönöm!
2016. nov. 29. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:

A félévet csináld meg, ami kreditet tudsz szerezz meg.

Újra érettségizni csak a két felvételi-érettségi tárgyból érdemes. Mást az újra érettségivel nem tudsz javítani, hiába is érettségiznél újra. Ez esetben csak a duplázós módszer jöhet számításba, azaz a két felvételi érettségi tárgyad százalékos eredményét duplázzák meg és az lesz a felvételi pontod, az érettségi bizid és a tanulmányi pontok ez esetben már nem játszanak. Számold ki, hogy így megéri-e újraérettségizned. Felvételizni felvételizhetsz bármikor újból és ha államisra vennének fel akkor ott folytathatod. Gondolom államisra akarsz menni és nem költségtérítésesre, mert akkor rosszul írtad.

2016. nov. 29. 23:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom. Azt nem tudom, hogy hogy működik ez az egyetemen belül? Valahol jeleznem kell, hogy én újrafelvételiztem? Vagy kiíratkozni, és újra be, utána pedig a krediteket elismertetni? Vagy csak észleli úgymond a suli, és automatikusan átkerülök?
2016. dec. 1. 20:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem érdekli az egyetemet, hogy te újrafelvételizel-e vagy sem. Beadod a jelentkezésedet február 15-ig a felvételire, ahogy előzőleg is csináltad, ugyanúgy. Ha meg van a pontos felvesznek, kapsz egy határozatot, hogy felvettek, ahogy most nyáron is így történt. Ha ugyanabba az egyetemre jelentkeztél újra, ahol most vagy, akkor elmész beiratkozni szeptemberben, az új felvételi alapján, mintha gólya lennél és az új beiratkozással egyúttal automatikusan megszünteti az egyetem a régi jogviszonyodat és lesz egy új, új neptun kóddal. Szinte olyan, mintha most kezdenéd. A megszerzett krediteket elismerteted, kéred az akkreditációját, mivel ugyanaz az egyetem nyilván elismerik. Azt felveszed azokat a tárgyakat, amiket tudsz, meg amik indulnak.

Ha másik egyetemre vesznek fel, akkor a régiről ki kell iratkozzál, de erre ráérsz augusztus végén utolsó napjaiban is, vagy szeptember elején. Célszerű kiiratkozni, de nem fontos, mert ha háromszor passzívra jelentkezel be e régi egyetemen, akkor automatikusan kiírnak, de ez esetben nyilatkoznod kell az új egyetemen, hogy azt tekinted elsődlegesnek a kettő közül.

2016. dec. 1. 21:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Juj, köszönöm szépen, így akkor minden világos! :)
2016. dec. 6. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!