Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME-GPK vs BME-KJK? Melyik...

BME-GPK vs BME-KJK? Melyik diploma mire jó, mivel foglalkozik egy mérnök?

Figyelt kérdés
Mérnök szeretnék lenni, elsősorban a fizikàt szeretem, de a matekot sem vetem meg. :D Nem tudom miben különbözik a kettő szak. Hol lehet egyetem után elhelyezkedni? Mik a lehetőségek? Nem tudok túl sokat egyikről sem. Tudtok valamit mondani erről? A KJK-n a repüléssel való foglalkozás érdekelne, csak nem tudom mi a jövője és van-e munka...

2016. nov. 29. 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Elhelyezkedes szempontjabol mindketto jo, a mernoki vegzettsegek altalaban keresettek az egesz vilagon.

De azt ajanlom probalj meg kicsit tobbet megtudni errol az egeszrol. A mernoki tanulmanyok nem egyszeruek, a legnehezebbek kozott vannak, es ha megsem erdekel az egesz akkor kinszenvedes.

2016. nov. 29. 10:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nehezek, és érdekel. :) Apukám gépészmérnök és ipari termék és formatervező mérnök, most a saját cégünket vezeti, az előző munkahelyén voltam, és érdekel. Egyben biztos vagyok, hogy még senki sem végzett el úgy egyetemet, hogy végig szerette (és én sem fogok). Össze kell szednem magam, és meg lesz. De mindkettő fajta mérnököt ugyanúgy keresik? Nem találtam mást (tudok másról) ami érdekelne.
2016. nov. 29. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a gépész keresettebb. És jobban is fizetett.
2017. jún. 18. 23:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én jelenleg a gépész karra járok. Nagyon sok olyan ismerősöm van (vagy hallottam sokakról), hogy átjött a KJK-ról, mert el van öregedve az egész és kegyetlenek. Pár tárgyat elfogadnak, de van amit pótolni kell. Szóval szerintem, ha képzési minőséget nézünk, a gépész jobb.

Továbbá, ha mégis nagyon szeretnél specifikusabban járművekkel vagy a közlekedéssel foglalkozni, akkor elmehetsz Msc-re is oda. Gépész Bsc és Járműmérnök Msc úgy tudom sima, de fordítva sok pótolni valót elvár a GPK.

2020. szept. 5. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!