Szerintetek mi éri meg jobban? Orvosinak vagy gyógyszerésznek tovább tanulni? És mi felvételi követelmény a gyógyszerészetire?
Biztos elvégezte a gyógyszerészetet is az orvosi előtt, ezért vélekedik így róla. Hiszen minden belső ember tudja, hogy milyen egyszerű szak a gyógyszerészet. Ja nem...
Csak annyit mondok, hogy az orvosis ismerőseim (akik egykor az osztálytársaim voltak) hetente buliznak, isznak, aljasulnak, és mellette 4-esre 5-ösre teljesítenek. Én pedig (aki gimiben feleannyi tanulással voltam ötös mindenből, mint ők) minden nap órákat tanulok a 2-es 3-asért. Ha megengedek magamnak egy bulit, akkor készülhetek a pótdemonstrációkra és csúszik az egész szorgali időszakom, a félévemről nem is beszélve. Kisebb túlzással sz.rni nincs időm, nem hogy heti rendszerességgel eljárjak ide-oda. Rengeteg orvosis ismerősöm és barátom van, és ők is belátják, hogy nekünk sokkal többrétű tudásra kell szert tennünk. Náluk - orvosin - minden félévben van 1-2 tárgy amire nagyobb hangsúlyt kell fektetni (persze itt nagyon oda kell tegye magát az ember!), nálunk - gyógyszerészeten - pedig 4-5 életfontosságú tárgy van minden félévben, örülünk, ha van 1-2 lightos vizsgánk.
Egyik szak sem nehezebb a másiknál, csak kell rálátása legyen az embernek mindkettőre. A lenéző hozzászólónak nyilvánvalóan nincs, csak szenved az anat vagy a patosz szigóval, ezért minden más szak könnyű a szemében.
Attól függ milyen orvos. Ha nagyon okos vagy és jól bedolgozod magad, akkor jóval többet tudsz keresni egy gyógyszerésnél, akár külföldön akár mint sebész osztályvezető, akár mint magánklinikán, magánrendelésen.
De ha nem tanulsz jól, és nem már viszonylag korán tudatosan építed a karriered és pl. háziorvos leszel, vagy belgyógyász akkor gyógyszerész éri meg jobban.
Meg gyógyszerészek már nyári gyakorlatért is kapnak pénzt 3. év után (amennyire tudom), orvosok nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!