Tudnátok adni néhány tippet nyelvvizsgával kapcsolatban?
Mondj bármit! De komolyan:D
Szerintem a szituációs feladat ebből a szempontból elég jó, sablon kérdéseket olvasgass, és olyan kifejezéseket, amivel tovább tudsz vinni egy beszélgetést. Pl magyarul képzeld el, hogy találkozol a 8 hónapra befogadott cserediakoddal és megkért hogy mutasd meg neki a várost. Ha magyarul ezt elképzeled miket mondanal, írd ossze, aztán könnyű lefordítani angolra! Tipikusan ilyen valamit bemutató témák vannak, körbe kell vezetnetek valakit, szerveznetek kell valamit, ilyesmit nézegess. Illetve én valami jó kis beszélgetés megnyitó szöveget tanulnek, ha az elején már látják, hogy el tudsz kezdeni valamit, az jó pont. Ugyanígy a lezarassal. Kepleirasnal ne arról beszélj ami a képen van. Jó, nyilván mondd el, hogy mit látsz, de ne menj bele, hogy a bal sarokban lévő piros létra 90 fokos szögben áll. Hanem ha meglátod a tárgyat a képen, úgyis eszedbe fog jutni a temaja. Fa-evszakok, szanko-tel/kedvenc ünneped, kepeslap-szinten kedvenc ünnep, megteritett asztal-fozes/karácsonyi vacsora. Azért látod, egy egyszerű képnel is lesz mögötte egy téma. Mondjuk én nem origón voltam, de ennek a típusnak nincs valami gyakorlokonyve? Nekünk volt, és az összes szituációt vegigvettuk a suliban orakon, és a vizsgán szinte mindenki ugyanolyan kapott, nagyon hasznosak ezek a teszt könyvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!