Hova menjek? Hogyan válasszak? (bővebben lent)
Szóval. Nagyon sok minden érdekel, a művészetek különböző ágaitól kezdve egészen az emberi anatómián át ezer meg egy dolog.. pont ezért nem tudom eldönteni, hogy melyik egyetemet, szakot válasszam. Próbáltam elképzelni magamat különböző munkákban amik érdekelnek hogy lássam melyik illik hozzám legjobban, de egyszerűen mindegyiket magaménak éreztem.
Szeretnék pl. filmekkel dolgozni mint maszkmester, sminkes, rendező, író, speciális effekt készítő, fotós, grafikus stb.. Ugyanakkor nagyon érdekel az igazságügyi orvosszakértő, antropológus munka is valamint az állatkerti gondozó..stb.
Azután szeretnék különböző nyelveket is tanulni, fordítónak is szívesen elmennék.
És az mind szép és jó, hogy ennyi minden érdekel, mert tudom, hogy az emberek többségének pont az a baja, hogy nincs semmi ami különösebben érdekelné, de így meg túl sok minden van és lehetetlenség választani mert mindegyik nagyon érdekel..
Arra jutottam, hogy az lenne a legjobb ha valamit tanulnék egyetemen, mellette dolgoznék és így lenne pénzem, hogy a többit elvégezzem különböző képzéseken, fejleszthetném magam önerőből stb..
A baj csak az, hogy nem tudom mi legyen az amit az egyetemen tanulhatnék.
Szerintetek hogyan kellene kiválasztanom? A legjobb az lenne ha minden szakmát kipróbálhatnék, hogy eldöntsem melyik a legjobb, de erre sajnos nincs lehetőségem :\
Viszont azt meg nem akarom, hogy a hasamra ütve válasszak és aztán megbánjam a döntésemet mint az ismerőseim többsége. Segítsetek kérlek! :(
Azt mondanám, hogy ami a legjobban érdekel, de ha minden egyformán... engem is több minden érdekel, de munkának mindig is egyet tudtam csak elképzelni, ebből a szempontból könnyű dolgom volt és van.
Válassz ki 3-at, ha ennyit jelölnél egyébként is. Ezek közül amelyik iskolába mennél nézz utána milyen órák vannak, mit hogy tanulnak, már amennyire lehet... és ezek alapján.. talán. :) Amit még tudok javasolni, hogy én egyetem mellett nagyon nem osztanám meg az időmet mással. Egyszerre csak egy lovat. Persze, hogy ha szükséges, akkor nem lehet mit tenni...
Nem tudom, hogy ezzel mennyit tudtam segíteni:S:D
Köszönöm! :) Megpróbálom valahogy leszűkíteni háromra, csak az is a baj, hogy annyira különböző az érdeklődési köröm, hogy pl. egy fotós meg egy orvosi egyetemre ugye teljesen más dolgok szükségesek :'D
Mázlista vagy, hogy te tudtad/tudod mi az 'álommunkád' :)
Köszönöm a válaszodat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!