Az ELTE vagy a Corvinus Egyetemen levő nemzetközi kapcsolat szakra nagyon nehéz bejutni? Főleg Romániából?

Figyelt kérdés

Mivel romániai vagyok, nem is nagyon értem ezt a pontrendszert, ugyanis itt nem ez alapján működik. Gondolom elég sok jelentkező van, és csak a legjobbakat választják ki értelemszerűen. Kb. mik az esélyeim? A földrajz, történelem és a nyelvek mennek a legjobban egyébként.

Amúgy csak gondolkodom, és természetesen ezek az egyetemek is eszembe jutottak több más mellett.

2016. nov. 19. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Leginkabb azert lesz nehez, mert az altalad emlitett szak nem letezik:). Nemzetkozi tanulmanyok van mar csak. A pontszamitas nem bonyolult, vagy a 11 es 12 evvegi jegyeket nezik (szerintem ez a roman masfajta rendszer miatt kiesik) vagy a ket legjobb erettsegid (ami szerepel a felveteli kovetelmenyek kozott) szazalekat nezik (ket 90% erettseginel pl. 90+90=180 180×2 = 360 pontot jelent es ehhez kaphatsz meg pluszokat pl. nyelvvizsgaval vagy emelt erettsegikkel). Nemzetkozi tanulmanyokon 465 az allamis ponthatar, de fizetosre konnyu bejutni (az viszont felevente 250.000 forint korul lesz). Jelenleg ELTE-n a vegzeshez 2 B2 komplex nyelvvizsga kell, abbol az egyiknek szakmainak kell lennie.
2016. nov. 19. 11:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezta 2 B2 komplexet az egyetem alatt is lehet ugye?
2016. nov. 19. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, sőt az egyetem után is, csak addig nem kapsz diplomát.
2016. nov. 19. 16:31
 4/4 anonim ***** válasza:

a pontszámítás részleteiről írj felvi.hu-nak :)

mert ez eléggé speciális. Elvileg ha 5-re sikerül egy vizsgád külföldön, akkor az 100%os vizságanak minősül függetlenül attól h mi áll az érettségi bizonyítványodban

2016. nov. 21. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!