Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a "leggagyibb" szakok...

Mik a "leggagyibb" szakok egyetemen/fősulin?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy már tudom mi szeretnék lenni, meg is van a hely, ahova már várnak, hogy menjek dolgozni egy vállalkozásba, de a szüleim erőltetik, hogy csak akkor mehetek oda dolgozni, ha már lesz egy diplomám. Szóval tudom, hogy ez így felesleges, de miattuk muszáj elmennem egy büfés szakra, de nem tudom mire... Vas megyében lakom, eddig a SEK-BDPK-t néztem ilyen rekreáció szervezéses szakot, de azt olvastam az megszűnik és valami sport és egészségfejlesztés lesz helyette... Ki mit tud erről, vagy ki milyen büfés szakokat tudna ajánlani amihez nem kell egy emelt érettségi? Amúgy jó tanuló vagyok 4,7-es átlaggal, de nem emeletezek semmiből.

2016. nov. 13. 11:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ha saját magadra gondolsz, az lenne a legkifizetődőbb hosszú távon, ha olyan szakra mennél, aminek az elvégzése nem kerül hatalmas energiabefektetésbe, viszont tényleg használható tudást ad. minek mennél mondjuk szabad bölcsésznek, vagy politológusnak, ha választhatsz olyasvalamit is, ami számodra jövedelmezőbb? válassz valami gazdasági szakot, menedzsmentet, akármit -ezek nem olyan nehezek, mint pl. az orvosi vagy egy mérnöki, de a megszerzett tudást hasznosítani tudod a munkád során, így több fizetést is kapsz.

ha nagyon nem akarod, válassz nyelvszakot. anglisztika, germanisztika, orosz, akármi. azzal,hogy kábé megtanulsz egy nyelvet, a későbbi munkádat támogatod meg, és diplomát is ad.

csak egy ötlet.

2016. nov. 13. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!