Most akkor milyen szakra jelentkezzek?

Figyelt kérdés

Tehát fakt előtt állok!Ami azért is fontos mert szeretnék olyan tárgyra faktot választani amivel majd főiskolára megyek, egész jó tanuló vagyok minden évben/gimnázium/ 4,5-nél nem volt rosszabb az átlagom, ami érdekel az a magyar+töri+ matek/nem vagyok egy nagy matekos de szeretek vele foglalkozni mondhatnánk hamar meg is értem igaz vannak olyan részek amelyek nem nagyon mennek de vannak amik nagyon is pl: egyenletek,számításos feladatok!! német nyelvet tanulok most kezdem igazából megszeretni! teljesen tanácstalan vagyok hogy akkor is milyen szakra menjek de abba biztos vagyok hogy főiskolára akarok menni! olyan szakra volna szükségem ami nem telített, jól kereső,tuti elhelyezkedés!

Mit tudnátok ajánlani szakot vagy szakokat adjatok tanácsot!!

Előre is köszönöm!!

2010. ápr. 27. 18:54
 1/4 anonim ***** válasza:

"olyan szakra volna szükségem ami nem telített, jól kereső,tuti elhelyezkedés"

- Haha... mindenki olyat akar. Na, de komolyra fordítva a szót: Sokat írtál, ezek alapján mégis nehéz megmondani, mi volan jó neked. Ugyanis egy szak, ileltve szakma (választása) nem csak arról szól, hogy miben voltál jó az iskolában, ahogy alapjában nem sokat mond magáról az emberről az, hogy hogyan teljesít ott. Ugyanilyen, vagy még fontosabb, hogy milyen beálíltottságú, pl. szeret-e emberekkel személyesen foglalkozni, vagy nem, csoportban vagy egyedül dolgozni satöbbi. Illetve hogyan képzelnéd el az ideálsi munkát, mit szeretnél vele elérni stb. Ezek a legkevésbé sem elhanyagolható dolgok.

2010. ápr. 27. 19:01
 2/4 A kérdező kommentje:

igaz válaszolok is rá!!! Jó beszélőkém van szeretem kifejezni a véleményem és ezzel nem is mondok hülyeséget sokan mondják h te már kész felnőtt gondolkodású vagy 16 évesen!:D

Mindenképp irodai munkát képzelnék el!

talán igy irodai munkával gazdasági szakot tudnék elképzelni magamnak de ott is sok fajta van! passz!

Tipp??

2010. ápr. 27. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha gazdasági területen akarsz elhelyezkedni, akkor elsősorban a pénzügy és számvitel alapszakot ajánlom, szerintem a sok gazdasági szak között ennek van a legtöbb értelme, és a leginkább megfogható terület. Ha teheted akkor menj a Közgázra (Corvinus), ha nem jön össze annyi pont akkor talán a BGF lehet alternatíva, bár ott a számvitelen kívül a többi képzést nem ajánlom, viszont az tényleg jó. Kérdésedre válaszolva matek faktot mindenképpen válassz, és érettségig próbálj összehozni egy felsőfokú nyelvvizsgát.
2010. ápr. 28. 15:36
 4/4 A kérdező kommentje:
felsőfokú nyelv vizsgát?hát az nagyon kemény lesz, ha esetleg matekból emelteznék és német középfokú nem lesz elég? esetleg gazdasági szakon kívül más?
2010. ápr. 28. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!