Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyit kell tanulni, hogy...

Wrisz kérdése:

Mennyit kell tanulni, hogy biokémikus legyen valaki?

Figyelt kérdés
Mennyit és miböl kell jònak lenni (tantárgy).

2016. okt. 16. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Biológiából leginkább és kémiából (bármilyen hihetetlen is) :D

Én biológus vagyok, de növénybiológus és nem biokémikus. Igaz eléggé összefüggnek a szakterületek, de a biokémiához nagyon vágni kell kémiát is, nekem az sose ment

2016. okt. 16. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Elég sokat, hiszen egyetemen tudod ezt tanulni. Ott 3+2 év. Azt gondolom, adja magát a dolog, hogy miből kell jónak lenni; legfőképpen biológiából és kémiából. És emelett a saját dolgodat könnyíted meg, ha nem áll tőled teljesen távol a fizika és a matek, mert azokra is szükséged lesz, ha nem is annyira, mint a fentiekre.
2016. okt. 16. 22:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak alap dolgok, aminek mennie kell csont nélkül: általános kémia, szerves kémia.

Biológia vonalon vágni kell: biokémia, sejtbiológia, fehérjetudomány.

Ha tényleg magas szinten akarod művelni a biokémiát, akkor a fizikai kémia is megkerülhetetlen.

Való életben végzett labormunkához kell géntechnológia.

Ezek a tantárgyak az ELTE biológus osztatlan képzésén alapozta meg a biokémikusi szakirányt (a fehérjetudomány, és a géntechnológia már lehet, hogy szakirányon volt.) olyan 6 éve kb.. nyilván sokminden változott a képzésben, de ezekre az ismeretekre mindenképpen szükség van.

2016. okt. 17. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha klinikai biokémikus szeretnél lenni, akkor egyetem után még 3 év.
2017. aug. 27. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!