Eltudja nekem valaki magyarazni vagy leirni hogy hogy mennek az iskolak? Szoval eloszor ugye a 8 altalanos utana a szakkepzo vagy kozep iskola? Vagy a szakkepzo utan meg lehetmenni kozep iskolaba?
1,
-Általános(8év)
2,(közép iskolák)
-Szakiskola(csak szakma kb.3 év)
-Szakközép(szakma +érettségi,de általában több ideig tart lehet akár 6 év is)
-gimnázium(erősebb iskola,egyetemre/főiskolára készít fel 4 év ha nem mész nyelvi előkészítőbe(ahol 1 évig csak nyelvet tanulsz) ha igen akkor 5)
3,Egyetem/főiskola(szaktól függ az időtartam)
8általános után középiskola és ott ha kapsz érettségit főiskola/egyetem
a gimnáziumba már 6.ban elmehetsz ha 6 osztályosba mész vagy esetleg 8 osztáylosba és akkor 4.esként kezded a gimnáziumot de ezek extrém esetek
Nem bírtam megállni, hogy ezt szó nélkül hagyjam. :S
"gimnázium(erősebb iskola,egyetemre/főiskolára készít fel"
Ha valaki 14 éves tudja, hogy mi akar lenni, menjen inkább gimibe hülyeségeket tanulni, mert az erősebb, egyetemre készít fel? (Erre nem kell válaszolni, csak nem értem, miért vannak a gimnáziumok ennyire felértékelve. Attól még, hogy valaki szakközépbe járt ugyanúgy szerezhet diplomát).
Pontosan. Én is szakgimnáziumba járok, mert tudom, hogy mi akarok lenni. Ez nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!