Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így mik lennének a lehetőségei...

Így mik lennének a lehetőségeim? 19/L

Figyelt kérdés

Idén érettségizem. Sportiskolába járok ahol adott a továbbtanulási lehetőség (sport-edzői,2 éves). A sportismereti képzésnek köszönhetően 2 évről 1-re rövidülne le nekem ez az időtartam. Egyetemre/főiskolára mindenképp szeretnék menni utána... Bezárulnának a kapuk? Már -leginkább- ami az állami támogatott,nappali tagozatot illeti. Úgy tudom van olyan lehetőség is,hogy jelentkezek valahová és ha felvesznek,van 1 max 2 éves ,,késleltetési idő" ( nem tudom a pontos elnevezést ) aminek lejárta után ugyan azokkal a lehetőségekkel folytathatom a tanulmányaimat,mintha akkor érettségiztem volna le. Hogy is van ez?

Köszönöm!

2016. okt. 4. 23:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy passziváltatás. A tanulmányi időd alatt lehetsz 4 félévet passzívon, azaz ilyenkor szünetel a tanulmányod, jogviszonyod, nem kapsz a diákodra matricát sem.Egymás után max. 2 félévet lehetsz passzívon. Felvételizel beiratkozol és rögtön beadsz egy passziválási kérelmet az első félévre, majd a másodikra s. Nem jelentkezel be aktívra a beiratkozás előtt a tanulmányi rendszerekbe és beiratkozás után se, hanem passziváltatsz. Aztán a következő félévben aktiváltatod magad, bejelentkezel a félévre és felveszed a tárgyakat, mivel beiratkoztál már az egyetemre. Azonban nem mindenhol lehet vagy érdemes tavaszi félévvel kezdeni, így lehet, hogy inkább 2 félévet kell passziváltass.

Azt ha nem engedélyezik a passziváltatást, akkor kiiratkozol még a regisztrációs héten és majd újra felvételizel a következő februárban. Hát ennyi.

2016. okt. 4. 23:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Miert zarulnanak be a kapuk? Emberek mennek egyetemre meg nappalira is 30 evesen. Te 20 evesen miert ne mehetnel? Az allami tamogatott meg ugyanugy a pontjaidon fog mulni 20 es 100 evesen is.
2016. okt. 5. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!