Mit kellenne tennem hogy az lehessek aki akarok?
Nekünk azt mondták, hogy olyan tárgyból lehet érettségit tenni, amit legalább két évig tanulunk.
Namost én is ilyen helyzetben voltam, mint te, csak én informatikából szerettem volna érettségizni, de csak egy évig tanultuk.
No hát én fogtam magam, és harmadikban beültem faktra (fakultáció ugye). Így meglett a két évvégi jegyem, és azóta már a 95%-os érettségi is megvan :)
Szóval azt tudom javasolni, hogy járj valami fakultációra bioszból. Nem tudom, hogy vannak az óraszámok nálatok, de az tuti, hogy a 30 órának meg kell lenni 11-12.-ben egy héten. Én gimis vagyok, szóval nekem kötelező volt így faktra járnom, mert nem volt szakmai tárgyam, amivel kijött volna az óraszám. Te azt írod, szakközepes vagy, szóval neked valószínű a szakmai tárgyakkal meglesz az óraszámod, de érdeklődj, hogy ettől függetlenül van-e lehetőséged faktra járni - és ha nincs, akkor mi a teendő, lehet-e másik iskolába menni (faktra).
Sok szerencsét! :)
Vicces, amit az iskolád csinál és nem is egészen szabályos, úgy tudom, kötelező lenne két év bioszt tanulni legalább.
Na mindegy, a második évből kell osztályozóvizsgát tenned csak, és akkor mehetsz érettségizni. Hogy ez hogy megoldható nálatok, arról az osztályfőnököt kell kérdezni, ő utánajár. Mivel még van több, mint két éved, ezért ajánlom, hogy mindenképp tegyél emelt szintű érettségit, a felvételinél is előny, de ez nem annyira fontos, mert később az első egy-két évben is sokkal könnyebben tanulod meg az anyagot, ha van mire építkezned.
Ha nagyon komolyan gondolod ezt a dolgot, akkor meg szerintem válts iskolát, pont időben vagy, menj át egy olyan gimnáziumba, ahol van biosz fakt. Ezzel megoldod a jogi problémákat (pl. szerintem baja lenne a sulidnak, ha kiderül, hogy csak egy év bioszt tanítanak), valamint motiváló társaságba kerülnél, akik szintén biosz faktra járnak, sokat tudnak segíteni.
Kitartást és sok sikert!
Félév helyett év természetesen, már írni sem tudok:)
Tehát két lezárt év:)
utolsó:
akkor vagy nálunk hülyék, vagy te tévedssz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!