Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek tenyleg a "gimi...

Szerintetek tenyleg a "gimi alapozza meg a jovodet"?!

Figyelt kérdés
Sokan mondjak hogy ha rosszabb gimibe(jelen esetben a zrinyibe) akarsz menni akkor csak rossz helyekre tudsz tovabbtanulni....loveyt is szeretnem beirni de igazabol lehet nemazert mert tenyleg oda szeretnek menni

2016. szept. 23. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:
43%
Nem a gimi alapozza meg, maximum egy kis pluszt jelent, tekintve hogy manapság a diploma már mindenütt alapelvárás, egy középfokú végzettség legfeljebb vécépapírnak jó.
2016. szept. 23. 23:20
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Nem, erős gimiből is van aki nem tanul tovább és csak egy OKJ-ig jut, míg gyenge gimiből is sokan mentek jó egyetemre.

Rosszabb gimiben az a hátrány, hogy a tanárok is úgy állnak a dolgokhoz, hogy a többség úgyse tanul tovább és csak az érettségiig rugdossa el őket, míg egy erős gimiben meg mindenféle versenyre meg fakultációra küldik a tanulókat. Ettől függetlenül bejuthatsz jó egyetemre. Vagy ha a BCE, BME meg társai nem is sikerül, egy "közepes" egyetemen is el lehet végezni az alapszakot és mesterre egy nevesebb egyetemre menni. Közepes egyetemből is kerülhetsz nagy céghez és a többi... Annyi minden befolyásolhatja a jövődet, mindig van más alternatíva is, nem a gimin áll vagy bukik az egész életed.

2016. szept. 24. 01:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom :)
2016. szept. 24. 07:58
 4/5 anonim ***** válasza:
A "gyengébb" gimiből is lehet akár 450 pontod is, nyilván nem hátrány, ha színvonalasak az órák, és a többiek sem néznek furcsán Rád, ha tanulni akarsz, de azért a nappali gimik alapvetően mindenképp a továbbtanulást tekintik céljuknak, azért gimnázium, nem pedig szakközép, vagy szakmunkásképző. Olyan helyet válassz, ahol jól fogod érezni magad, és jó a társaság, az általad említett példák nekem nem sokat mondanak.
2016. szept. 24. 20:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalat/vélemény. Lehet egyetérteni meg ellenezni is. Szerintem a szorgalom és a kitartás a legfontosabb, a többi csak formaság. Igen és most jönnek az érveim ez mellett meg ellen is. Egy erős ( ha nem a legerősebb) gimibe járok a városban, egy volt osztálytársam általánosból szakközépbe ment (közép erős suli). Ég és föld a két iskola. Én ahová járok tagozatos (nyelvi), azonban nem feltétlenül azzal szeretnék foglalkozni. Meg kell hagyni ám, olyan alapot adott a tagozat, hogy első év után letudtam volna már érettségizni és a felsőfokú nyelvvizsgához sem kell már sok. Viszont volt/van lehetőségem faktra járni, ahol megkapom azt ami kell az adott tárgyból az emelthez. Itt még a levegőben is a továbbtanulás van. Vannak versenyek, motiválás, igaz ennek van hatalmas ára. Rengeteg tanulás csak a szint tartás miatt is. Szabadidő, hát van, de nem sok.

A másik oldal ezzel szemben, van egy középerős iskola. A továbbtanulásról hallottak, de nem igazán foglalkoztatja őket, kevesebb motiváció, csak legyen meg az érettségi. Utána maradhatsz szakmára. Az az ismerős, ő tovább szeretne tanulni. Előkészítőt nehezen de indítottak pár tantárgyból. Lényegesen alacsonyabb óraszám, kevesebb tanulnivaló, több szabadidő. Végkimenetet nem tudok mondani. Hogy melyik a jobb azt mindenki döntse el magának. Szerintem ha felvesznek egy egyetemre, lényegtelenné válik, honnan jöttél, az számít hová tartasz.

2016. szept. 27. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!