Építészmérnöki képzést jobban megéri elvégezni mint pl jogot vagy településmérnökit?
Azt olvasom sok helyen, hogy a mérnöki illetve az orvosi képzések, amik piacképesek és egyáltalán használható tudást adnak ma.
Van egy földrajz bsc végzettségem és a településmérnöki msc csak 2 éves lenne, a kettő együtt már használható lenne. Ezen kívül jogot terveztem sokáig, hogy elkezdem.
Az építészmérnöki ezeken felül van ugye, úgymond?
Szüleim azt mondják nem tudnám elvégezni, mert nagyon nehéz a matek és a geometria, stb ezen a képzésen, én viszont úgy gondolom, hogy nem nagyon van olyan amit ne lehetne sok gyakorlással megtanulni. Mellesleg nagyon érdekel is.
Mik a vélemények? Köszi!
nem tudom, de szerintem ezt nem lehet "ráépíteni" más bsc-re. És nagyon-nagyon kell szeretni, gyakorolni és tudni rajzolni.
Szabadkézzel, mert a feldolgozás gépen megy, de a kifejezésmódja az építésznek a rajz, mint a szónoknak a beszéd. Az ábrázoló geometria elég nehéz az elején, a matek, akinek a középiskolás ment kitűnőre, annak megy itt is. A szilárdságtan elég nehéz, mert nem elég hozzá a matek, hanem a műszaki alkalmazását kell megérteni, ami új.
Nem kell túlfetisizálni a mérnök szakmákat - építészmérnök eszik, ha dübörög a gazdaság és mindenki építkezni akar, de koplal, ha nem. Meg mondjuk az ilyen képzettségű ismerősök többsége nincs is annyira oda azért, hogy a kuncsaftok 90%-a lakóházat akar építeni, lehetőleg 0 forintból kacsalábon forgó palotát - finoman szólva nehéz megtalálni a szépséget és a kihívást a szakmában, ha nem kapnak szabad kezet.
Egyébként mind az építészmérnök, mind a jog nagyon sok helyen még mindig csak osztatlan formában indul - szóval én már csak kizárásos alapon is a településmérnökire voksolnék, mert azzal hamarább el fogsz tudni helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!