Biológia-kémia emelt szintű érettségivel milyen egyetemre mehetek?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel ez a két tantárgy sőt még a matek is. Szerintetek mivel van több esélyem jó felvételi, állásra, fizetésre? Nyitott vagyok mérnöki irányra, egészségügyre. Idáig a gyógyszerészetben gondolkodtam de érdekel más is.
Mi lenne a legelőnyösebb?
2016. szept. 4. 14:05
1/6 anonim válasza:
A biotechnológia most nagyon feltörekvőben van. Mire elvégzed az MSc-t, nagy piaca lesz várhatóan. ezért én a biomérnök képzésre gondoltam mint legideálisabb lehetőség. Én vegyészmérnökit végeztem, és tudom, hogy a biósoknál a matek-kémia-biosz közül 2 szokott menni az embereknek, de mivel mindenki max 2 tárgyat tanul középsuliban emelt szinten, ezért a harmadikkal küszködnek. Ha neked mind a három jól megy, te leszel ott a király :D A mérnök kezdőfizetése talán nem eget rengető, de pár év alatt feljebb lehet tornászni magad, jók a karrierépítési lehetőségek, összességében nézve nagyon jó megélhetési forma.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Melyik fakt lenne a legideálisabb a biomérnökhöz?
2016. szept. 4. 14:29
3/6 anonim válasza:
Szerintem a biológia-kémia érettségire kéne koncentrálni, ezek közül azt vedd fel amelyik jobban tetszik, esetleg gondolkodhatsz úgy hogy azt veszed fel amelyik nehezebben megy, vagy amelyikre nehezen tudnál egyedül felkészülni. Én a bioszra tippelnék mint célszerű fakt választás, de te jobban ismered magad :)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Ott nem kötelező a matek emelt is?
2016. szept. 4. 15:13
5/6 anonim válasza:
A matek biztos hogy nem, de még abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán bármilyen emeltet megkövetelnek. Szerintem egy természettudományos érettségit kérnek, mindegy milyen szinten, mivel a matekból legalább a közép úgyis kötelező. De ha véletlenül lenne olyan egyetem amelyik kér egy emeltet, akkor is te döntöd el hogy melyik tárgyból szeretnéd letenni (matekot, kémiát, bioszt és fizikát fogadnak el).
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a sok segítséget!
2016. szept. 4. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!