Biológia emelt és kémia emelt érettségivel merre mehetek tovább?
Sziasztok!
Most fogok érettségizni, és az orvosira készülök. Félek, hogy nem jutok be, mivel megemelhetik a pontszámokat, emellett nem vagyok elég biztos magamban, pedig annak kéne lennem, mert nem vagyok h*lye.
Azonban, ha mégsem vennének fel, osztályfőnököm szerint kell egy B-terv. Ezért a tanárira gondoltam, de rájöttem, hogy nekem nincs idegzetem 2-3 évig azt tanulni, amit egy alsós tanár, holott kémia és biológia szakos középsulis tanár lennék maximum. Ezért a kérdésem:
Tudnátok olyan szakokat mondani, ahol ez a két tantárgy kell, és érdekes, emellett a fizetés is elfogadható? (szeretem a biokémiát, a molekuláris biológiát, az embertant, az idegrendszert nagyon - állatok, növények annyira nem jönnek be, sem az ökológia)
Emellett... ha nem sikerül az orvosira, de én mást nem jelölök be, nyáron még pótfelvételizhetek például a tanárira, és el tudom azt kezdeni szeptemberben, vagy erre nincs lehetőség?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
19/F
Gyógytornász nem is igazán szeretnék lenni, a mentő tiszt sajnos távol áll tőlem, a mérnöki szakokat ilyen formában nem ismerem, lehet, hogy érdekelne. Biomérnőkről nem tudom, hogy mivel foglalkozik pontosan.
Vegyésznek nem szeretnék menni, mert ott eldobnám a bioszt. :s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!