Milyen úton tanuljak tovább? Több lent.
15 éves lány vagyok, jelenleg elsős egy elég erős gimnáziumban. Angolt tanulok kb.5-6 éve, amit nagyon szeretek, és merem állítani, hogy az osztályból talán én rendelkezem a legnagyobb szókinccsel és kommunikációs készséggel.Szeretnék ebből felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Németet 2 éve tanulok, ebből tény hogy nem remekelek a legjobban, de nincsenek vele nagyobb problémák, a későbbiekben ebből is szeretnék nyelvvizsgát tenni. Erősségem a matematika is, amit szeretek is, egészen tetszene, hogyha a későbbiekben ezzel foglalkozhatnék. A hobbim a rajzolás, amit nagyon kicsi korom óta csinálok és több versenyt is nyertem már. Szeretek emberekkel beszélgetni, foglalkozni velük, utána néztem a pszichológiának is, de ahhoz nagyon fontos a biológia, és tény, hogy a természettudományi tantárgyakból nem vagyok jó, és nagyon nem szeretem, és nem szeretnék a jövőmben túlzottan foglalkozni velük. Ezáltal lemondtam a pszichológiáról.
A másik irány ami eléggé foglalkoztat az az informatikai ág, például az animálás, és az olyan szakmák amelyben hasznosítani tudom a rajztudásomat.
Mivel elég tanácstalan vagyok a jövőre nézve, hogy milyen egyetemre/főiskolára lenne érdemes menni, vagy egyáltalán minek kellene tanulnom, ezért gondoltam hátha tudtok itt segíteni.
Lehet, hogy az információk nagyképűen jöttek le, nem annak szántam, csak próbáltam a lehető legtöbbet, legőszintébben elmondani.
Köszönöm, hogy elolvastátok, és remélem lesz valaki aki tud némi segítséget nyújtani. További szép napot!
Pszichológiához minek biosz? Az állatok ismeret nem tudom, hogy kapcsolódik az emberi érzelmekhez.
De akkor mehetsz infóra is, legalább egy kis előnyöd lesz lány létedre. :) Sok helyen semmi fizika nincs, BME-VIK-en pl. van két félév fizika, de az egyáltalán nem vészes. Más helyen még ennyi sincs, csak több matek, ilyenek a programtervező informatikus szakok. Angol tudás az informatikában amúgy is alapnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!