Kicsit belezavarodtam a pontszámításba. Elmagyarázná valaki?
"A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga teljesítését nem helyettesíti a nyelvvizsga-bizonyítvány alapján kiadott érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány. Germanisztika, anglisztika, romanisztika alapképzési szakok azon meghirdetéseire jelentkezőknek, ahol az emelt szintű érettségi felvételi követelmény, akkor is jelentkezniük és érettségizniük kell emelt szinten az adott nyelvből, ha B2 (korábban középfokú) vagy C1 (korábban felsőfokú) komplex (korábban C típusú) nyelvvizsgájuk alapján, vizsga alóli felmentés mellett, 100%-os emelt szintű jeles osztályzatot kaptak az érettségi során. Az ilyen módon szerzett eredményt a tanulmányi pontoknál és olyan szakoknál, ahol adott nyelvből középszintű nyelvi érettségi a követelmény, figyelembe lehet venni."
Érdeklődj utána, hogy van ez pszihológia esetén, de szerintem be tudod számítani ez alapján szerintem az egyik 100 % nyelvi emeltet (minkettőt szerintem nem, mert előírás legalább egyik érettségi emelt szintű legyen).
Beszámítható emelt szintűként érettségiként (nyelvszakoknál nem). A pontszámító kalkulátornál is ez van:
"Idegen nyelv: eredményemet nyelvvizsgával szereztem, és olyan szakra jelentkezem, ahol adott nyelvből emelt szintű érettségi a követelmény (anglisztika, germanisztika, romanisztika szakok bizonyos szakirányai). Egyéb jelentkezési hely esetében tehát a négyzetet nem kell megjelölnöd!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!