A középiskola után megcsinált érettségik tényleg nem számítanak bele továbbtanuláskor a pontszámításba vagyis semmire nem jók?
Találtam a felvi.hu oldalán egy ilyen bekezdést a pontszámítás menüben:
"Figyelem! A tanulmányi pontok a jelentkező középfokú tanulmányainak teljesítményét tükrözik, tehát az érettségi bizonyítvány megszerzését követően szerzett érettségi tanúsítványokban foglalt eredmények nem vehetők figyelembe a tanulmányi pontok érettségi átlagának számításakor."
Ez azt jelenti,hogyha én gimiben nem csináltam fizikából érettségit, aztán 5 év múlva - most szeptemberben - szeretnék fizikusnak tanulni és tettem egy emelt fizika érettségit(erről csak tanúsítványt adhatnak) akkor az semmit nem ér és esélytelen,hogy valaha is fizikusnak tanulhassak?
:S
Eléggé elbizonytalanított,mert több ismerősöm is van akit nem vettek fel gimi után,ezért még egy évet kihagyott és addig készült emelt érettségire...akkor nekik is felesleges volt?
Hál'isten, írtam azért a felvi.hu ügyfélszolgálatnak is, de egy kicsit megnyugtattál. Olyan ideges lettem amikor olvastam, hogy ennyire nem lehetek szerencsétlen, így nem szívhatom meg( hogy tanultam keményen a semmiért emelt érettségire pénz és időt nem kímélve)... :D :S
Azért megvárom a felvi válaszát is, köszönet a segítségedért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!