Hova menjek tovább tanulni?
Sziasztok!
Most érettségiztem, bioszból emelteztem, TTK-s szakra jelentkeztem, ahova fel is vettek. Most már tudom, hogy nem fog tetszeni és nem is való nekem. Az a baj, hogy nagyon sok minden érdekel. Évekig pszichológus akartam lenni, nagyon érdekel az emberek viselkedése és annak okai, de nem bírnám életem végéig hallgatni a problémáikat, így az kilőve.
Érdekelnek még a nyelvek, tanultam franciául, spanyolul alap szinten, angolul középfokon, majdnem felsőfokon beszélek.
Az érettségi eredményeim: magyar, angol töri ötösök, matek 78% -négyes (emiatt nagyon mérges voltam magamra, de igazából, ha 80 lenne, az is csak 1 ponttal jelent többet). A biológia emeltem 50 % lett, de nem vittem túlzásba a tanulást egyáltalán.
Amikor megtudtam, hogy felvettek (nem meglepő módon), nem örültem, mert 1) nem nekem való a szak 2) nem kellett küzdenem.
A napokban elkezdtem gondolkodni, hogy mi lenne, ha fogorvosnak tanulnék, de most attól félek, hogy ez is pár hét múlva elmúlik és én csak céltalanul lebegek az éterben.
Tudom magamról, hogy hogyha tanulnék és beleadnék mindent, felvennének.
Nyelvvel azért nem mentem tovább, mert akkor csak egy bölcsész lennék, amivel max. tanár lehetnék, de az nem vonz.
Szóval mi legyen? Hogy találjam ki, hogy mi való nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!