Orvosival kapcsolatban tudnátok segíteni?
Idén szeptemberben kezdem a 11. osztályt, úgyhogy intenzíven nekiállok a biológia és a kémia megtanulásának. Idáig mindkettőből ötös voltam, szeretem is mindkét tárgyat. Azonban általános iskolában a kémia órák elég gyengék voltak, érzem is, hogy vannak hiányosságaim. Pontosan ezért amikor a fakultációválasztásra került sor, a legtöbben lebeszéltek a kémiáról, mondván nekem úgysem menne, mit akarok orvosin, ha az alapokkal gondjaim vannak. Végül elbizonytalanodtam és biológia-angolt vettem fel faktra, de most már bánom. A tanárunkkal megbeszélem, hogy bejárhassak a faktjaira szakkörként, illetve találtam magántanárt, akihez járhatok különórára. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek 2 év elegendő, hogy pótoljam a hiányosságokat és felkészüljek az emelt érettségire?
A másik kérdésem, hogy tényleg ennyire durva a SOTE? Pest van a legközelebb a lakóhelyemhez, így azt jelölném első helyen, viszont elég rémisztő dolgokat olvastam és hallottam. Sok helyen írták, hogy direkt szivatják a diákokat, a tanárokban nincs emberség. Ebből mennyi igaz? Tényleg ennyire durva a helyzet, vagy ezek csak rémhírek?
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
Szerintem általánosban a legtöbb helyen nem viszik túlzásba a kémia oktatást, illetve az ott tanított "alapok" is átismétlésre kerülnek gimnáziumban.
Nem tartana sokáig felzárkózni belőle, ha szükséged lenne rá. A reáltantárgyak a legtöbb diák szemében nem túl közkedvelt, mikor én jelentkeztem fizika, matekra mindenki húzta a száját, hogy: "jaj te beteg vagy". De ez csak azért van, mert a többség nem kedveli, így felmagasztalódik. Kár volt lebeszéltetned magad:D
"A másik kérdésem, hogy tényleg ennyire durva a SOTE?"
"Ebből mennyi igaz? Tényleg ennyire durva a helyzet, vagy ezek csak rémhírek?"
Ez is dettó. Az érettségiről is majd ezer + 1 rémhírrel fogják majd tömni a fejed. Aztán arról is kiderül, hogy túl volt az istenítve.
2 év elegendő ahhoz, hogy felkészülj emelt érettségire, szerintem van benned elég szorgalom. Mindig összpontosíts arra, hogy mit nem tudsz még, és próbáld pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!