Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosival kapcsolatban van...

Az orvosival kapcsolatban van két kérdésem?

Figyelt kérdés

(Elnézést a címért, csak így tudta elküldeni...)

Nagyon örülnék, ha valaki tudna információkkal szolgálni. :)

1.) Matek és fizika mennyire kell orvosin? A kémia-biológia ugye alap, de én erre a két tantárgyra is kíváncsi lennék. Szükséges az emeltszintű érettségik anyaga? Mennyire kerülnek elő ezek a tantárgyak órákon?

2.) Ha külföldön (de EU-n belül) szeretnék orvosira jelentkezni, akkor mit kell tennem? Kell külön vizsgáznom az adott nyelvből? Hogyan? Valaki tanult külföldi orvosin?

Esetleg van olyan lehetőség, hogy magyar egyetemről ki tudjak menni külföldire? Teszem azt, egy szemeszterre vagy gyakorlatra.

2009. szept. 23. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Matekot nem fogsz tanulni, de a kémia és fizika miatt azért valamilyen szinten fontos, de elég belőle egy jó középszintű érettségi. Biológiából és kémiából vagy fizikából (kettőt kell választani) tanácsos emeltszintűzni, mert a plusz pontok miatt csak így vesznek föl, illetve ha nem tudod megcsinálni ezeket a tárgyakat, akkor nem fogod bírni az egyetemet és fél év, max egy év alatt kitesznek. Fölösleges nyelvvizsgával elérned a remélt pontszámot, mert nem azt fogod tanulni, nem jutsz vele előrébb.

2. Attól függ, melyik egyetemre mész. A Semmelweis Egyetem minden diplomását, beleértve az orvosokat, tárt karokkal várják a világ minden országában, így fölösleges lenne kint letenni a diplomát, így csak drágább lenne. Van lehetőség külföldi gyakorlatra vagy szemeszterre, amerikába, angliába, norvégiába, finnországba stb. szinte mindenhova.

(Báttyám harmadéves orvostanhallgató és én is a Semmelweisre járok. Az információk elsőkézből vannak :))

2009. szept. 23. 18:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :) Azt nem tudom, hogy fizikából is menjek-e faktra, vagy csak a biológia-kémia párosítást vegyem fel. (Utóbbi kettőből akarok emeltet.) Szerintem a fizikának annyi része nem jöhet elő, vagy tévedek?
2009. szept. 23. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is álltalában a biológia-kémia párosítást szoktam ajánlani, mert annak több hasznát veszik, több minden épül rá.

Sok sikert!

2009. szept. 23. 18:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam. Köszi amúgy még egyszer. :))
2009. szept. 23. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!