Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz a közgazdasági...

Mennyire nehéz a közgazdasági szak?

Figyelt kérdés
11.et végeztem és még mindig nem tudom hogy mi szeretnék lenni... de közgázt tanultunk az idén és megtetszett de nem tudom ha érdemes-e? Azt hallottam hogy nehéz elhelyezkedni, de vajon az egyetem milyen nehéz?(matekből elég jó vagyok) Milyen ágai vannak? Romániában élek de gondolom nagyjából mint Magyarországon. Aki jártas a témában kérem írjon le mindent elejétől végig...nagyon érdekel, mert még szűk egy évem van, és szeretném tudni hogy igazából mit szeretek, ezért megszeretném ismerni. Kérem részletesen válaszoljatok!! Köszönöm!

2016. aug. 5. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
18%

Ha székely vagy, a magad érdekében kérlek, ne gyere Mo.-ra. Saját tapasztalatból tudom, hogy pl.a budapestiek élből gyűlölik a határon túli magyarokat, az okát sajnos nem tudom.

De, ha mindeképpen ide készülsz továbbtanulni, azt ajánlom, kösd fel a gatyád rendesen, kemény évek várnak rád...

2016. aug. 5. 19:52
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Nincs a közgazdasági sza, maximum egy közgazdasági szak. Ha választottál egyet és komolyan lehet venni az elhatározásodat, akkor gyere vissza kérdezni, ennek így semmi értelme.

Ne sértődj meg a modoromon, de nagyon bugyuta ez a kérdés.

(Szakok pl: gazdasági és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, turozmus-vendéglátás, pénzügy-számvitel)

2016. aug. 5. 19:52
 3/8 A kérdező kommentje:
látod? éppen ezért teszek fel "butyuta kérdést" mert nem értek hozzá és szeretném ha egy a szakmában jártas magyarázná el. amúgy nem megyek Magyarországra
2016. aug. 5. 19:58
 4/8 anonim ***** válasza:

én most végeztem az első évemmel (gazdálkodási és menedzsment szak), szóval valamennyire tudok segíteni :)

szerintem abszolút teljesíthető, de azért nem könnyű, így nyilván tanulni kell és bejárni a fontos órákra

ha érdekel és jó vagy belőle, biztos menne (de persze ott azért nehezebb lesz, mint középiskolában)

a nehéz elhelyezkedésről csak annyit, hogy a jó munkaerő mindig kell és amúgy is keresett

nyárimunkát is simán találtam (irodait és nem csak fénymásoltam :D) és közben is azt láttam, hogy mennyi közgazdászt vettek fel folyamatosan

én nagyon szeretem amúgy, abszolút nem bántam meg, hogy ezt a szakot választottam, pedig előtte kicsit tartottam tőle, mert én semmilyen gazdasági tárgyat nem tanultam előtte, csak a matek miatt választottam

de nagyon tetszik :)

ha esetleg van még kérdésed, privát üzenetbe nyugodtan írj

2016. aug. 5. 19:59
 5/8 anonim ***** válasza:

De így nem tudunk válaszolni a kérdéskre, mert nagyon megfoghatatlanok, érted? Tényleg nem nyers akarok lenni, ezt teljesen segítő szándékkal mondom.

Olvass utána a szakoknak, használd a keresőt és utána ha valamit konkrétan nem tudsz, értesz azt kérdezd meg, mert ez így légből kapott.

6/8 A kérdező kommentje:

Gazdasági informatika

Marketing

Menedzsment

Pénzügy és bank

ezekről beszéltem. ezek közül melyikkel milyen nehéz elkhelyezkedni és melyik a legkeresettebb?

7/8 Hubcsa válasza:
Édasanyám közgazdászként végzett 9,95ös átlaggal Nagyszebenben a Lucian Blaga egyetemen(akkoriban ez volt a legnagyobb eredmény) azt mondja,hogy az egyetem nagyon nehéz de ha érted a matekot és legalább egy erős 9-9,50es tanuló vagy nem lesz baj.Érettségin próbálj minél nagyobbat írni...mindenképp megéri.Közgazdászból ha úgy vesszük itt Romániában is elég nagy hiány van.Ha elvégzed hidd el,hogy könnyen fogsz találni állást(ha ledoktorszálsz az még jobb).Szóval ha megy a matek mindeképp ezt a szakot válaszd mert ismétlem szerinte MEGÉRI! Sok sikert!
2016. aug. 18. 16:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszi szepen! :)
2016. aug. 21. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!