Van olyan közgazdasági szak, ahol nem erős a matek? Vagy, valami mód "megúszni"?
Közgazdasági szakközépbe jártam, és közgazdaságból is érettségiztem.Szeretem ezt a tárgyat.
jelenleg, szeptembertől OKJ-ra megyek.
Két emeltet is tettem.Szóval, van pontom elég.
Ami viszont baj, az a matek.
A bátyám gazdasági informatika szakra jár.Eleméletileg ugyanolyan szintű matekot kell a közgazdász hallgatóknak is tanulni.Liberális algebra meg ilyenek....stb
Na, nekem ez nem menne.
A bátyám jó matekos, van hozzá agya, de sokszor ő is küzd vele.
Én egyből elbuknék.
De, diplomát meg mégis szeretnék, nem véletlenül tanultam annyira, ami az érettségim eredményén is meglátszik.
Jogi szakra nem szeretnék menni.
Ami tetszik, a gazdasági szakok.Emellett, még a humán erőforrás szak is tetszene, de megnéztem a tárgyaikat, teleszórták ugyanolyan szintű matekkel, mint amit a gazdálkodás menedzsment hallgatók tanulnak.
Nincs-e valami mód "megúszni" a matekot?
Az unokatestvérem gazdálkodás és menedzsment szakon végzett, ő mindig azt mondja, semmi értelme egy átlagközgazdásznak annyi matekot tanulni.Ő a munkája során nem használja és milyen sok a fizetése.
"Liberális algebra"
BMEre jár ugye? bölcsészmérnökegyetem lololol
a lineáris algebra szerintem az egészből a legkönnyebb, műveletek mátrixokkal, egyenletrendszer Gauss eliminációval, inverz mátrix, sajátvektor-sajátérték és nincs is tovább
de a többi sem nehéz különben, én is azt hittem, hogy itt a matek lesz a legnehezebb, aztán kb az a legkönnyebb
én pl nem tanultam szakközepes tárgyakat szóval fogalmam nem volt a szakmai alapokról
A b és az n betű egymás mellett van a billentyűzeten első.
És? Linerális sincs...
Az elég nagy baj, ha egy informatikus ugyanolyan matekot tanul, mint egy közgazdász. A matematika más területeit használja a két tudományág.
A kérdésre válaszolva, ahol talán "könnyebb" a matek:
kermark
turizmus
BME-t kerüld, ha félsz a matektól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!