Melyik győri gimnázium a jobb? Vélemények? (több lent)
Győri gimnáziumok közül melyik a jobb?
Révay, Kazinczy, vagy esetleg a Baross Gábor?
A Révay tényleg olyan nehéz mint sokan mondják? A nyelvtanulas szempontjából is erős? Humán tantárgyak? A reál nekem nem igazan megy..
Kazinczy? Van aki ott tanul? Az milyen? Azt olvastam hogy az inkább humán. Igaz ez? Tanárok milyenek? Diákok? Nagyon nehéz?
Utolsó amin gondolkodom, a Baross Gábor szakközépiskola, de nem igazán vonz.
Bárki aki ezek közül valamelyiket ismeri, mindent amit tudtok, légyszi irjatok le.
Szeptemberben leszek 8-os, akkor már tudnom kellene. Légyszi segítsetek!
13/l
Ha jó tanuló vagy, tehát mondjuk kitűnő vagy ahhoz közeli, akkor a Barossban túl alacsony lesz a színvonal neked, így oda inkább ne.
Révaiba jártam amúgy, mondjuk annak már 10 éve. Az igazgató még mindig ugyanaz, jófej :) Kicsit szerintem esett már a színvonal a Révaiban is, volt azóta pár ismerősöm aki odajárt. De máshol meg már eleve alacsony volt a színvonal.
Pont előző évben jártam egy nyelvtanfolyamra szombatonként, ott voltak kazinczys és révais tanulók is, úgy látszik, a nyelvoktatásban még mindig van hova fejlődnie mindkét iskolának :D
Kazinczys lányok nagyon szépek azokban a matrózblúzokban, de szerintem ott nagyobb lehet a szigor, mint a révaiban :D
Szia!
Nekem sok osztálytársam lett Révais, és Kazinczys, szóval tudok a sulikról pár dolgot :D
A legjobb 100 vidéki gimnázium közül a Révai a negyedik, a Kazincy az ötödik, tehát az oktatás minősége, a különórák és a versenyeredmények azt mutatják, hogy erős iskolákról van szó. A Révaiba szinte minden Győr-Moson-Sopron megyében lakó kitűnő tanuló jelentkezik, okkal: tág a képzési kínálat, felszereltek a tantermek, rengeteg a versenyzési lehetőség, és az ösztöndíjprogram. Évfolyamtársam nővére is Révais, és szeptemberben megy ösztöndíjjal Dél-Afrikába. Nagy múltú iskola, amit ha becsületesen elvégzel, szinte minden egyetem nyitva áll előtted. Ugyanakkor mondogatják azt is, hogy a sznob majmok iskolája, ahol a pénzes gyerekek bizony lenézik azt, aki nem olyan tehetős mint ők, de ezt csak hallottam, megerősíteni vagy cáfolni nem tudom. A két gimi közül a Révai inkább reál beállítottságú.
A Kazinczyra is nagyjából ugyanezeket tudnám mondani, még azt tenném hozzá, hogy belülről állítólag olyan, mint egy felújításra váró múzeum, meg hogy a kolesze össze van kötve a suli épületével.
A Barossról nem tudok mit mondani, nem ismerem azt az iskolát, idén viszont többen jelentkeztek oda, mint az elit gimikbe. Ha kiváló tanuló vagy, aki versenyekre jár, válaszd a gimiket. A Krúdyt tudom még ajánlani, az a suli idén is nagy népszerűségnek örvendett.
Javaslom, hogy menj majd el az iskolák nyílt napjaira, nézegesd a weboldalukat, mert ott bővebb tájékoztatást kaphatsz.
Remélem tudtam segíteni ;)
Koszi:)
Ugye egyikben sem kell egyenruha minden napra? Meg ünnepekre se ugye?
Végülis, ki lehet bírni, csak nem rajongok az ilyesmiért, de ki tudja, talán tetszik is majd:)
Nem tudjátok véletlenül mikor lesz nyitva a Révai? Abba még nem jutottam be.
Meg még annyi hogy a humán tárgyak konkrétan mit jelentenek? Oké hogy magyar, de ezt pontosan hogy kell érteni? Ugyanez a reállal.(matek, stb)
Humán pl még a történelem, nyelvek..stb
Ha ezt így magadtól nem tudod, hagyd a p.ba a Révait is meg a Kazinczyt is.
Nem az, hogy nem tudom, csak pontosan nem tudtam hogy ilyenkor óraszámban vagy csak tanárok "minőségében" van különbség. Mindegy.
A Krúdyt találtam még, arról tudtok valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!