Szerintetek orvosnak vagy állatorvosnak tanuljak?
sima orvosként is állatorvos lennél :D szóval kb mindegy.
ha nem akarod, hogy a hozzátartozók állandóan feljelentgessenek, akkor állatorvos legyél inkább. meg az embereknek nagyon nehéz természetük van. kórházban dolgozom ez a tapasztalatom. néha eljutok arra a szintre, hogy inkább háziállatokkal foglalkoznék inkább, mint emberekkel.
Én egyetértek az előttem szólokkal, teljes mértékben, habár én állatorvosnak jöttem. Habár az nem teljesen igaz, hogy nem tudod kikerülni a saját rendelő nyitását, sőt, az elején még nem is lehet saját rendelőd, mindenképpen alkalmazott vagy, ahhoz pedig nem kell rendelőhelységet venned. Illetve még azt helyesbíteném, hogy azért sajnos ez sem teljesen mentes az emberi stresszfaktortól. Épp a minap kaptam meg egy kedves gazditól, hogy mit keresek a rendelőben, menjek máshova dolgozni..Mindezt úgy, hogy még csak annyit kérdeztem, hogy miben segíthetek. Szóval bolondokkal midnenképp találkozol, csak más, hogy magáért, meg az is más, hogy az állatáért aggódik, kérdés melyik a rosszabb..
Egyébként állatorvosként is lehetsz sebész orvos, csak épp állatokat fogsz műteni, nem embereket. Igen, kevesebben jelentenek fel, főleg ha nem lovakkal, illetve nagyon értékes tenyészállatokkal foglalkozol.
A képzés meg olyan, amilyenre számítanál: kemény, hajtós, év közben minden nap elgondolkozol, hogy feladod, de amikor a munkára kerül a sor, rájössz, hogy jobbat nem is választhattál volna, még az "emberfaktor" ellenére is. Folyamatosan tudsz fejlődni, okosodni, kutatni, mindig rájössz új dolgokra, megismered közben magadat is, kialakíthatod a saját technikáidat, de sejtem, hogy ez a humán orvosi pályán is így működik :)
Bírni kell kezelni a hülyéket, na. :D
Kedves #3-as?
Te már nyitottál rendelőt? Ha igen akkor azt hogy csináltad? Mennyibe került? Mik kellettek hozzá?
Még sajnos nem nyitottam, mert még csak végzős vagyok, szóval erről nem tudok nyilatkozni...Csak arról, hogy tényleg van, aki a nulláról kezdi szinte, és megoldja nagyon szépen az évek során. Ha jó vagy, és szereted amit csinálsz nem nagyon van akadály, amit ne tudnál legyőzni.
Annyit tudok a rendelő nyitásról, hogy eleve el kell döntened mi a fő profilod, milyen műszereket akarsz beszerezni, kell alapfelszerelés, személyzet, nagyon sok mindenre kell figyelni, sajnos némi kereskedő véna is kell hozzá, meg, hogy el tudd adni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!