Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia bsc vagy mentőtiszt?

Biológia bsc vagy mentőtiszt?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem,de elsőnek OKJ-ra megyek a biztonság kedvéért.Azért,mert ha nem bírnám az egyetemet ne csak egy érettségi legyen a kezemben hanem egy szakma is.A képzés 2 éves és utána mennék tovább ismét.Melyik képzés éri meg jobban? Mind a kettőt szívesen tanulnám. De nem tudom melyiket kezdjem majd el tanulni.Írnátok pozitívumokat illetve negatívumokat? Vélemenyeket szeretnék kérni :)

Köszönöm :)

2016. júl. 22. 11:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A biosz Bsc önmagában nem ér semmit, muszáj menni mesterre. Viszont Bsc-n rengetegen csúsznak, négy vagy öt év alatt fejezik be, és ez nem csak az észbeli képességeken vagy a szorgalmon múlik. Szóval mire biológus lesz belőled eltelik 5-7 év, ami két év okj után szerintem nagyon sok. És akkor még csak egy diplomád van, szakmai gyakorlatod, publikációid nincsenek. A doktorit most felejtsd el. Rengetegen otthagyják, elmennek inkább tanárnak, gyógyszerügynöknek, rabszolgamunka az egész.

A biológiához iszonyatos elhivatottság, kitartás és munkabírás kell. Nagyon magolós. És iszonyatos túlképzés van.

Szóval a "szívesen tanulnám" kevés motivációnak, mert nagyon embert próbáló a képzés és az utána lévő kilátások sem túl rózsásak. Keress inkább egy közepesen nehéz mérnöki képzést, ahol a Bsc is ér valamit, aztán utána meglátod, hogy érdekel-e még a mester.

2016. aug. 10. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!