Volt már valakinek olyan, hogy középsuli 11. ben nem volt olyan jó az átlaga, de utolsó éven felhozta, és szinte csak 5ösei voltak? Többi lent
most vagyok 11.es, nagyon szeretem a biológiát és értem is. A tanárom mondta hogy jövőre van esélyem az emelt szintű érettségin(közben járnék még emelt biológia fak.ra). És ha sikerül 5re megírnom akkor orvosnak vagy mentőtisztnek szeretnék továbbtanulni. Azonban a mostani évvégi jegyeim nem a legjobbak( átlag3.7) de ha jövőre csak 4-5leszek, szerintetek van esélyem bekerülni a kettő közül bárhova is?
elöre is köszönöm.
17/L
Nem az átlag számít, ez már régóta egy tévhit! Ha te biológiából vagy kiváló, akkor hajrá, tégy emelt ötös érettségit. Második tárgyad célszerűen kémia, vagy egyéb szaktárgy.
A duplázásos módszer a legjobb. Legyen két tárgy, amiben te jól teljesítesz, legalább egyikből emelt szinten is. (Ill. tessék megnézni a követelményrendszert, én fejből ezt nem tudom, meg hogy mit változtattak).
Tehát ha mondjuk te történelemből, vagy irodalomból nem vagy olyan jó, hát egye meg a fene, ha kiváló vagy biológiából...
www.felvi.hu-n megtalálsz szinte mindent.
Köszönöm!!
Egy kicsit megnyugodtam :D
Most csinálom a középszintű német érettségit(93%os írásbeli) és októberbe szeretnék majd emeltet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!