Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Volt már valakinek olyan,...

Volt már valakinek olyan, hogy középsuli 11. ben nem volt olyan jó az átlaga, de utolsó éven felhozta, és szinte csak 5ösei voltak? Többi lent

Figyelt kérdés

most vagyok 11.es, nagyon szeretem a biológiát és értem is. A tanárom mondta hogy jövőre van esélyem az emelt szintű érettségin(közben járnék még emelt biológia fak.ra). És ha sikerül 5re megírnom akkor orvosnak vagy mentőtisztnek szeretnék továbbtanulni. Azonban a mostani évvégi jegyeim nem a legjobbak( átlag3.7) de ha jövőre csak 4-5leszek, szerintetek van esélyem bekerülni a kettő közül bárhova is?

elöre is köszönöm.

17/L

2016. jún. 11. 09:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha orvosira akarsz menni, két jó emelt szintű érettségi kell. Akkor nem mindegy, milyen jegyed van a többi tárgyból?
2016. jún. 11. 09:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem az átlag számít, ez már régóta egy tévhit! Ha te biológiából vagy kiváló, akkor hajrá, tégy emelt ötös érettségit. Második tárgyad célszerűen kémia, vagy egyéb szaktárgy.

A duplázásos módszer a legjobb. Legyen két tárgy, amiben te jól teljesítesz, legalább egyikből emelt szinten is. (Ill. tessék megnézni a követelményrendszert, én fejből ezt nem tudom, meg hogy mit változtattak).

Tehát ha mondjuk te történelemből, vagy irodalomból nem vagy olyan jó, hát egye meg a fene, ha kiváló vagy biológiából...

www.felvi.hu-n megtalálsz szinte mindent.

2016. jún. 11. 10:37
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Egy kicsit megnyugodtam :D

Most csinálom a középszintű német érettségit(93%os írásbeli) és októberbe szeretnék majd emeltet tenni.

2016. jún. 11. 10:49
 4/12 anonim ***** válasza:
két tárgyból tett érettségi százalékos eredményed duplázod, akkor nem számítanak a 11 és 12es jegyek
2016. jún. 11. 15:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Mármint kétnyelvűbe jársz, és németül csinálod a biológia emeltet? Az nagyon jó!
2016. jún. 11. 19:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát kétnyelvűbe járok,de turizmusra. Nem, ez "sima" német nyelv es a biológia magyarul lesz :)
2016. jún. 12. 07:42
 7/12 A kérdező kommentje:
De az nem baj hogy az egyik(német) nincs benne a kötelezően választottakba? Ez akkor is érvényes hogy nem veszik figyelembe az utolsó két évet?
2016. jún. 12. 08:00
 8/12 anonim ***** válasza:
hogy érted, h nem "sima" német?
2016. jún. 12. 09:50
 9/12 anonim ***** válasza:
A nyelvi emelt érettségi nem lehet a két felvételi tárgy valamelyike!
2016. jún. 12. 19:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Most már rájöttem, köszönöm. :)
2016. jún. 12. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!