Emelt kémia érettségi számolásos részéhez tényleg elég végig megoldani az Ötösöm lesz kémiából példatárat?
Az elsők még nagyon könnyűek, aztán jönnek a nehezebbek is, ne félj!:) Amúgy én csak arra alapoztam a számításokat, és igen, fel lehet belőle készülni - mondjuk én tényleg végigoldottam az összes példát kb. a 670. feladatig.
Én csak októberben kezdtem neki a számolásoknak, és kb. 2 héttel az érettségi előtt fejeztem be, de akkor már ki tudtam volna vágni a könyvet az ablakon:( Ha lett volna még időm, akkor
- átnéztem volna még egyszer a rontott feladatokat
- oldottam volna meg korábbi érettségi példákat is
Így ezekre már nemigen volt időm, de ment enélkül is.
Az Ötösöm lesz kémiából Példatár jól használható a felkészüléshez, nagyon jó gyakorló feladatok vannak benne. A feladatok közül elsősorban azokat érdemes megoldani, amit a szerző a tankönyvében (Kémia a kétszintű érettségire) megjelölt, mivel a többi versenyzőknek, egyetemistáknak szól.
Az érettségin általában összetett számítási feladatok vannak (pl. van benne egy kis sztöchiometria, oldatos számítás, termokémia), az ilyen típusú feladatokat a Példatár nem gyakoroltatja, ezért a Kémia feladatgyűjtemény számítási feladatain is fontos végigmenni. Utóbbinál lehet gyakorolni az értékes jegyek használatát, a Példatár még nem ennek a szellemében íródott (pl. az Avogadro-állandót végig egy értékes jeggyel adja meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!