Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Főiskolások, egyetemisták!...

Főiskolások, egyetemisták! Milyen illetve hogyan lehet képzést rövidíteni? (bőven lent)

Figyelt kérdés
Olvastam neten, illetve itt gyakorin is, hogy van lehetőség főiskola/ egyetemi képzést rövidíteni, úgy hogy nincs előtte felsőfokú oklevele az illetőnek. Először is szeretnék érdeklődni, hogy ez mely szakokat érinti? Olvastam, hogy leginkább az olyat ahol nincs ráépülés, de melyek ezek a szakok? Továbbá, hogy ha valakinek van egy ilyen szakja, akkor annyi az egész hogy felveszi a következő évek óráit és így "besűrűsödik" az órarendje, ami eredménye, hogy a későbbiekben kevesebb óra marad, ez által rövidül? Ilyenkor csak annyi állami félév fogy amennyi idő alatt elvégzi, vagy amennyivel indult? Pl: 3,5 éves szak 2 év alatt elvégezve.

2016. júl. 6. 13:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden képzést egyesével át kell olvasni, ráépülés szempontjából, erről nincs lista. Igen többet kell felvenni, így fogy. De képtelenség éveket nyerni. Max egy félévet.
2016. júl. 6. 13:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor egy 1,5 év csökkentés az túlzás?
2016. júl. 6. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem túlzás, csak szinte lehetetlen. Nagyon sokat kéne teljesítened, és az lenne a vége, hogy bukás.
2016. júl. 6. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Még ugyanazon a szakon is más lehet a tanterv különböző intézményekben, nincs erre egy konkrét lista. Mivel nem nagyon hiszem, hogy van olyan felsőoktatási képzés, ahol a tárgyak legalább 30-50%-ának ne lenne előfeltétele valamelyik másik kurzus teljesítése, ráadásul nagyon sok kurzust csak tavaszi vagy őszi félévben hirdetnek meg... Maximum 1 félévet lehet szerintem is rövidíteni, de azt is nagyon nehéz kivitelezni.
2016. júl. 6. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!