446 ponttal van esélyem corvinus pénzügy államis képzésére?

Figyelt kérdés

2016. jún. 26. 19:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

19 vagyok

Az államilag támogatott képzés elvesztéséről most komoly viták vannak, mert szigorítottak. Az én értelmezésem szerint: 2 félév alatt 36 kreditet kell teljesíteni és 2,5 kommulált kredit átlag kell. Az első feltétel könnyen teljesíthető (nekem 1.félévben volt 31 kreditem). A 2,5-höz az kell h a magas kredit értékű tárgyak(6 kreditnél több) fele 3-4-5 legyenek. A lényeg h tudni kell a szabályt, és nem lesz gond :) A lényeg h egy-két kettes belefér :)

Amúgy én erről a szabályról pár hete értesültem, csak a 36 kreditet tudtam :DDD

Hát HR-ről alkalmazott közgázra, sztem nem lehet átváltani, mert oda emelt matek feltétel, ha ez nincs meg akkor sztem kizárt. S ha átváltanál vmi csodafolytán akkor tuti csúsznál, mert ott a matek tárgyak mások. Én még K karon vagyok HR-es, ami sokkal másabb, mint az új G karos HR :DD Azon lehet vitatkoznék h jobba vagy rosszabb, de tény h ugyanolyan tömegképzés lett mint a többi G karos az első 3 félévet tekintve. :)

A szakváltással kapcsolatban Koltai Melindának írj, ő az AK-sok tanulmányi elődója (TO-s néni)

[link]

Szivesen válaszolok minden kérdésedre privitben is írhatsz ott egyszerűbb

2016. jún. 28. 20:11
 22/24 anonim ***** válasza:
Még mindig nagyon könnyű megtartani az államis helyeket. Talán 1-2-en tudnak majd átmenni államisra. Ez a szabályozás csak a szeptemberben kezdőkre lesz érvényes, az előbbi válaszolóra a régi marad érvényes.
2016. jún. 28. 23:49
 23/24 A kérdező kommentje:
#22-es még az lenne a kérdésem, hogy ha újrafelvételizek majd első év után gazdmenedzsmentre akkor újra kell kezdenem elsősként vagy folytathatnám második évtől?
2016. jún. 30. 00:56
 24/24 anonim ***** válasza:
Az eddig teljesített tárgyaidat elfogadtathatod egy általában neptunban beadott kérvénnyel, mikor az új felvétel miatt megkapod az új neptun kódodat. Aminek nincs megfelelője a másik szakon, azokat szabadon választottként fogadtathatod el. A hiányzókat folyamatosan leteszed és párhuzamosan, aminek megfelelsz azokat felveszed az első ill. a következő félévekből, hogy a félévi 30 kredited meg legyen. Ha ilyen terveid vannak, akkor az első évben, ha vannak szabadon választható tantárgyak, akkor az új szak tantárgyai közül kellene felvenned, amiket tudsz. Tehát elsősként kezded újra de lesz már több tárgyad amit akkreditáltatni tudsz, ha akarod, főleg ha jól sikerültek. A mintatanterv az minta csak, de nem kötelező aszerint haladni, csak a végén legyen meg minden tantárgy kreditje.
2016. jún. 30. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!