1 év után át lehet jelentkezni fizetősről államilag támogatottra? (Egyetem/főiskola)
Ez nem teljesen így megy.
Kérvényezheted, hogy vegyenek át államira, de akkor már nem a felvételi pontjaidat nézik, és nem is nagyon vesznek át államira senkit, úgyhogy nagyon jó átlag és mázli kell hozzá.
Viszont azt megpróbálhatod, hogy újrajelentkezel ugyanarra a szakra, és ha felvesznek államira, akkor kiiratkozol, beiratkozol és elismerteted a tárgyaidat.
Kérvényezni kell Neptunon, nálunk most 06.30.-ig lehet egy kérvényt beadni és ha megvan 30 kredit az utolsó két szemeszterben és van egy lista azok eredményéről akik államin vannak és ha jobb az átlagom mint a lista alsó ötödén lévőké (ez kissé nyakatekert) akkor van esély átkerülni feltéve hogy van hely. Akiknek ez a két kritérium teljesül azok is egy listára kerülnek az eredmény alapján és ahány hely van a listán szereplő legjobbaktól kezdve kezdik átrakni a hallgatókat államira amennyi hely van. Szóval azért húzós átkerülni, én most először adtam be a kérvényt de már lassan tövig rágom a körmeim hogy az "ügyintézés alatt" helyett ott legyen hogy elfogadva vagy elutasítva, mert ez örjítő :D
Beadhatod az első év végén a kérvényt vagy ha biztos meg lesz a pontod az államira akkor simán most februárban újra felvételizel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!