Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mechatronikai vagy villamosmér...

Mechatronikai vagy villamosmérnöknek tanuljak? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

1 év múlva fogok egyetemre menni ha minden sikerül. Ez a két szakirány az ami érdekel.

Érdekel az infó,a fizika és a matek is egyaránt.És mindkettőre szívesen mennék.

Szóval az lenne a kérdés hogy melyiket jelöljem be elsősorban és miért? Fizetés is számít!

Én nem tudok a kettő közül választani sajnos,mert érdekel mind a kettő.

Ja és jó tanuló vagyok,szorgalmas,nem egy zseni,de jeles fölött van mindig az átlagom,a reál tárgyakat pedig kifejezetten szeretem és jó vagyok belőlük.

Előre is köszönöm,de légyszi olyan írjon aki tényleg tudja vagy van vele kapcsolatosan tapasztalata.

2016. jún. 23. 12:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Üdv.

Énis ilyen helyzetben voltam amikor egyetem előtt álltam.

Szerencsére lebeszéltek a mechatronikáról és villamosmérnök lettem, később az egyetemen lett néhány mechás ismerősöm és hát...örülök hogy nem arra a szakra mentem, ezzel nem a mechásokat akarom leszólni, de pl van szakrajz meg gépészet amiket én nagyon nem szeretek ráadásul nagyon sok egymásra épülés van a tárgyak között-> könnyű csúszni.

Általában aki elvégzi a mechát az gépészmérnökként dolgozik majd, de hazánkban annyira nincs nagy kereslet rájuk, külföldre inkább.

A villamosmérnök szak is nehéz! A matekban mindkét esetben el kell mélyedni és nem az fog jól teljesíteni egyetemen aki járt faktra meg versenyre meg 5-ös érettségi...hanem aki az alapokkal tisztában van és ha ez nincs meg mindkét szak kínszenvedés lesz.

2016. aug. 5. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!