Mechatronikai mérnök vagy molekuláris bionika mérnök?
Ez a két szak között vacillálok.
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi a többit már én is olvastam, de nem sikerült döntenem. Ami a legjobban érdekel, hogy a molekuláris bionika mérnököknek tényleg ilyen kilátástalan a helyzete Mo.-n, hogy a szeretlekmagyarország tavaly azt cikkezte róla, hogy a kezdővezetése 90000 valamennyi bruttóban átlagosan ami benne van a top5 leggyengébben fizetett diplomás melóban, meg hát azt is olvastam máshol hogy Mo.-n ennek az iránynak nincs kiépítve a hálózata és hát ezért nehéz az elhelyezkedés, meg hát alul van fizetve. Ebbe van belelátásotok? A mechatronikáról is jöhetnek információk szintén, hogy könnyen elvégezhető, mi a tapasztalat, könnyen el lehet-e helyezkedni stb..
ui.: Tudom voltak már hasonló posztok, szóval ha valaki ezzel akar kötekedni ne fáradjon, új információkra lennék kíváncsi!!
az a statisztika egy 2013-mas felmérésből készítették amikor mindössze 2 azaz kettő végzett hallgató dolgozott (minta tanterv szerint az MSc-vel 2014-ben végzett az első évfolyam), és anno ennyi volt a doktoranduszi ösztöndíj is... (ha minden igaz idén szeptembertől ennek több mint duplája lesz az ösztöndíj, ez országos érték nem szak specifikus)
egyre több bionikus cég van így egyre jobb a helyzet az iparban is, de persze külföldön még mindig nagyobb az érdeklődés a szakterület iránt mint itthon.
Ha biztos állást akarsz, akkor mechatronikai mérnöknek menj!
A molekuláris bionikán rengeteg kiforratlan terület van, ráadásul Magyarországon még korántsem tart ott az ipari fejlettség, hogy biztosan jó állást nyújthasson.
Tehát ha biztosra akarsz menni, akkor mechatronikai mérnök.
Mindkettőnek jó a kezdő fizetése , csak a molekulárisnak külföldön :D
Egy barátom most fog végezni a Pázmányon molekuláris bionikán és már kapott Angliából állás ajánlot (havi kb 2 milliót).
Tény és való, hogy külföldön mindent jobban megfizetnek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!