Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Töri érettségi középszint?

Töri érettségi középszint?

Figyelt kérdés
Végig 4-s voltam minden évben, az írásbelim is 70% lett. De írásbeli óta bele sem néztem a tételekbe(mást tanultam) és van 21. Mit tanácsoltok hogyan nézzem át őket úgy hogy hétfőn szóbeli?

2016. jún. 17. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy mindegyikről tudj mondani valamit. És megnyugtaltak, a források igen sokat segítettek. Én is így voltam, hogy későn kezdetem tanulni, és nem égtem. Szóval mindegyikről legyen fogalmad, a forrásokkal kiegészítve (meg egy kis józan ész) és meg lehet csinálni egész jól. Sok sikert! :)
2016. jún. 17. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Első jól mondja.

Ne pontosan bemagolni próbáld a tételeket, hanem olvasd végig párszor az összeset, hogy az összesnek tudd és megértsd nagy vonalakban a lényegét. Ha ez megvan, akkor a forrás és atlasz tényleg hatalmas segítség, mert az ismereteidbe negyon jól bele tudod illeszteni az onnan kiolvasható részleteket, adatokat, sok mindent ki tudsz következtetni. Nekem így lett maxos a szóbelim tavaly, a lényeg, hogy ésszel készülj, ne magolj.

2016. jún. 17. 19:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Én idén majdnem buktam töriből, mindig inkább 2-es voltam, néha a 3-as is megvolt, de a 4 év alatt sosem volt 3-asnál jobb jegyem, és a közelébe sem voltam. Nem volt egyetlen kidolgozott tételem sem, de a szóbelim az max pontos lett, szóval nem vészes ez :)
2016. jún. 17. 21:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Minden témakört tudd valahová tenni, főleg a combosabbakat, hogy EU meg a világháborúk, oda tények kellenek. Az athéni demokrácia például csak mesélés, ha el tudja helyezni az ember, meg tudja az alapokat. De azt ajánlanám, hogy az EU intézményeit mindenképp nézd át, valamint annyit, hogy minden témakörhöz (mert történelemből ugye nem kapjuk meg a tételeket) tudj mondani valamit. De lesz atlasz meg forrás, nem vészes dolog.
2016. jún. 17. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!