Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tehet egy olyan ember aki...

Mit tehet egy olyan ember aki szeretne tanulni egy adott szakot egyetemen, de túl hülye ahhoz hogy bekerüljön?

Figyelt kérdés
(Tényleg minden vágya hogy ezt tanulja.)
2016. jún. 6. 21:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De ha képes lennél tényleg komolyan foglalkozni vele, akkor hogyhogy a középiskolás tárgyak sem mennek? Ezek nagyrészt szorgalommal megoldhatóak...
2016. jún. 6. 22:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom, valahogy ide jutottam. Hosszú történet, de egyszer kilencedikben egy tanárom azt mondta, miután sikeresen lefeleltem nála, hogy valamiféle tanulási stressz alakulhatott ki nálam... egyébként komoly koncentrációs problémáim is vannak, szörnyen szétszórt vagyok.
2016. jún. 6. 22:39
 13/17 anonim ***** válasza:
És gondoltál már arra, hogy ezeket kezeltesd? Egy pszichológus segítségével? :)
2016. jún. 6. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Akik hülyének, alkalmatlannak érzik magukat, náluk a legtöbb esetben pusztán a szorgalom és a motiváció hiánya okozza a problémát. Rá kell jönnöd, hogy mi gátol abban, hogy leülj a tankönyv elé, és elkezd értelmezni és betanulni az ott leírtakat. Ezeket a stresszes helyzeteket fel kell oldani, és el kell jutni odáig, hogy a tanulást ne kötelességnek fogd fel, hanem a kíváncsiságod kielégítésének.

Ha pedig mégse jön össze, amit terveztél, nem kell elkeseredni, mert az ember nem úgy működik, hogy előre elrendeltetett a szakmája. Gyakorlatilag bármit meg lehet szeretni, a lényeg, hogy sokat kell vele foglalkozni, és túl kell tenni magadat a kudarcokon, amik különösen a kezdeti időszakban gyakran sorozatosan jönnek. És még egyszer leírom: a pozitív hozzáállás, a motiváltság brutálisan fontos, enélkül valóban szinte semmi esély nincs a célunk elérésére. Motiválni pedig magadat is tudod, nem szabad másoktól elvárni.

2016. jún. 7. 10:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg újra és újra próbálkozni kell

pótvizsgán etin meg simán átengednek, én is estin tanultam és nem egy ember bukott nálunk is matekból, de pótvizsgán mindenkit átengedtek

a tanulmányi eredményeid pedig nem számítanak, hanem kettő érettségi tárgy eredményéből fogják a pontokat számolni úgyhogy én a helyedben készülnék az emeltre, legalább kettő tantárgyból, hogy biztosan felvegyenek

kicsit lehetetlennek tűnik, de ha nem adod fel, küzdesz és megpróbálod akkor minden sikerülni fog

2016. jún. 7. 11:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is próbáld szorgalommal megcsinálni, mert az élet rövid, és a vége fele rájössz, hogy "mi lett volna, ha szorgalmasabb lettem volna". De nem csak a végén, hanem nap mint nap arra kelni, hogy nem azt csinálod, amit szeretnél, pedig kitartással sikerülhetne. Szerintem az oktatás úgy van kialakítva a mai viszonylatban, hogy egy átlagos képességű ember el tudja végezni (még ha sok szorgalommal is). Mindenesetre sok sikert!
2016. jún. 7. 19:39
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem akarlak megbántani, de ahhoz, hogy valaki matekból ne menjen át, szerintem szándékosan kell szabotálnia a saját érettségiét. Egy közepesen jól szituált hetedikesnek át kéne mennie legalább kettessel rajta.
2016. jún. 11. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!