Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mire érdemesebb inkább mennem:...

Mire érdemesebb inkább mennem: jogra vagy pszichológiára?

Figyelt kérdés
Tudom, mindkét szakma telitett, gátat lehet rekeszteni velük, annyian vannak, nehéz elhelyezkedni manapság ilyen végzettséggel, de mégis ez a 2 , ami közel áll hozzám. arra gondoltam, h esetleg még a mérnöki, amire elmennék, de az a helyzet, h hiába értem a matekot, meg fizikát is mondjuk, de rosszak a jegyeim belőle. :S adjátok tanácsot, szerintetek minek érdemes most menni. köszi:)
2010. ápr. 11. 20:55
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Pszichológia egyáltalán nem telített. Sőt sokkal többet érsz vele...
2010. ápr. 11. 20:58
 2/10 A kérdező kommentje:

tényleg? :O

pedig tanárnőm, aki a pályaválasztást végzi, pont azt mondta pénteken...

de ha nem ugy van,annak csak örülök:)

2010. ápr. 11. 21:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Jól képzett pszihiáterből kevés van. A pszihológus, hát nem tudom, biztos kevesebb mint jogászból.

Inkább azon gondolkozz el, mi áll közelebb a személyiségedhez, mert a három általad felsorolt választás elég különböző ilyen szempontból.

2010. ápr. 11. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Ne keverjük már össze a pszichológust a pszichiáterrel! Kicsit más a kettő...az egyik bölcsész, a másik orvos!! (Ezt az utolsó válaszadónak üzenem).

Szerintem is telített mindkettő, de inkább pszichológia.

2010. ápr. 11. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
21:16 nem tudom észrevetted-e de a kettő két külön mondatban szerepel. Azért írtam, mert szerintem ha valaki ilyesmivel szeretne foglalkozni az egy jobb választás.
2010. ápr. 11. 21:49
 6/10 A kérdező kommentje:

úgy érzem, ismerve magamat, h sok területen megállnám a helyem, olyanokon is, amik egymástól teljesen eltérő beállítottságúak. pszichiáternek biztos nem akarok tanulni, mivel ahhoz ha jól tudom orvosira kéne mennem, kémiát meg nem igazán csípem, szóval ez kilőve.

a másik dolog meg a pénz: jogra jár vki, az elég drága, és hát nekem nem lenne rossz, ha fősuli mellett tudnék dolgozni, de ugy hallottam, hogy ez jog mellett szinte lehetetlen...

2010. ápr. 11. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Jog mellett is simán lehet dolgozni.

Biztos mindegyiken megállnád a helyed, de melyik amelyik igazán tetszene?

Ha a kezdő fizetéseket nézed abszolut a mérnök a nyerő, de ha nem szereted a reál tárgyakat akkor nem neked való.

Pl. ha nem szeretsz szerepelni, de szeretsz elmélyülten csinálni valamit inkább mérnök. Ha kicsit extrovertáltabb vagy és elég határozott típus inkább jogász. A pszihológusok meg általában olyanok mint a pacienseik, de lehet csak azért gondolom mert csupa időset ismerek közülük:). Ilyesmikre gondoltam.

2010. ápr. 11. 22:24
 8/10 A kérdező kommentje:

már jo hosszu ideje szilárd elképzelésem volt arról, h gimi után jogra akarok menni, és ha törik, ha szakad ügyvéd leszek. de egyre jobban elbizonytalanodom mostanában. sok mindent mondanak a tanárok is... ujabban egyre inkább a pszichológia felé hajlom. tetszik meg minden, el is tudom képzelni magam x év mulva h ezt csinálom. csak azért mégis bizonytalan vagyok, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni, hogy fogok keresni...

csajból vagyok, szeretem a szép cuccokat, és nekem olyna meló kell, h a jövőben mindent megtudjak venni amit akarok :D olyan munkát szeretnék, amit szeretek csinálni, jol is keresek vele, és ami a legfontosabb, h elismerjék azt, amit csinálok, tehát h jó szakembernek tartsanak majd :)

2010. ápr. 11. 22:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát legtöbben erre vágyunk.

Ha ez a határozott elképzelésed menj a jogra, mert ha tényleg ezt szeretnéd csinálni lesz hozzá kitartásod.

Azért az elején jó fizetésre ne számíts (hacsak nem leszel évfolyam első min.2 felsőfokú nyelvvizsgával és egy jó versenyeredménnyel). Tipikusan az a szakma amiben ki kell várnod, hogy nagyon jól keress és azt is hogy jól (hacsak nem ügyvéd az apukád). De ha szorgalmas vagy és eszed is van megtalálod a helyed, hajrá.

2010. ápr. 11. 23:32
 10/10 A kérdező kommentje:

hát nagyon nem ügyvéd az apukám :)

már döntöttem, pszichológiára megyek, de valahogy mégis bizonytalan vagyok benne, nem tudom miért. félek, hogy rossz döntést hoztam...:S

2010. ápr. 12. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!