Mire érdemesebb inkább mennem: jogra vagy pszichológiára?
tényleg? :O
pedig tanárnőm, aki a pályaválasztást végzi, pont azt mondta pénteken...
de ha nem ugy van,annak csak örülök:)
Jól képzett pszihiáterből kevés van. A pszihológus, hát nem tudom, biztos kevesebb mint jogászból.
Inkább azon gondolkozz el, mi áll közelebb a személyiségedhez, mert a három általad felsorolt választás elég különböző ilyen szempontból.
Ne keverjük már össze a pszichológust a pszichiáterrel! Kicsit más a kettő...az egyik bölcsész, a másik orvos!! (Ezt az utolsó válaszadónak üzenem).
Szerintem is telített mindkettő, de inkább pszichológia.
úgy érzem, ismerve magamat, h sok területen megállnám a helyem, olyanokon is, amik egymástól teljesen eltérő beállítottságúak. pszichiáternek biztos nem akarok tanulni, mivel ahhoz ha jól tudom orvosira kéne mennem, kémiát meg nem igazán csípem, szóval ez kilőve.
a másik dolog meg a pénz: jogra jár vki, az elég drága, és hát nekem nem lenne rossz, ha fősuli mellett tudnék dolgozni, de ugy hallottam, hogy ez jog mellett szinte lehetetlen...
Jog mellett is simán lehet dolgozni.
Biztos mindegyiken megállnád a helyed, de melyik amelyik igazán tetszene?
Ha a kezdő fizetéseket nézed abszolut a mérnök a nyerő, de ha nem szereted a reál tárgyakat akkor nem neked való.
Pl. ha nem szeretsz szerepelni, de szeretsz elmélyülten csinálni valamit inkább mérnök. Ha kicsit extrovertáltabb vagy és elég határozott típus inkább jogász. A pszihológusok meg általában olyanok mint a pacienseik, de lehet csak azért gondolom mert csupa időset ismerek közülük:). Ilyesmikre gondoltam.
már jo hosszu ideje szilárd elképzelésem volt arról, h gimi után jogra akarok menni, és ha törik, ha szakad ügyvéd leszek. de egyre jobban elbizonytalanodom mostanában. sok mindent mondanak a tanárok is... ujabban egyre inkább a pszichológia felé hajlom. tetszik meg minden, el is tudom képzelni magam x év mulva h ezt csinálom. csak azért mégis bizonytalan vagyok, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni, hogy fogok keresni...
csajból vagyok, szeretem a szép cuccokat, és nekem olyna meló kell, h a jövőben mindent megtudjak venni amit akarok :D olyan munkát szeretnék, amit szeretek csinálni, jol is keresek vele, és ami a legfontosabb, h elismerjék azt, amit csinálok, tehát h jó szakembernek tartsanak majd :)
Hát legtöbben erre vágyunk.
Ha ez a határozott elképzelésed menj a jogra, mert ha tényleg ezt szeretnéd csinálni lesz hozzá kitartásod.
Azért az elején jó fizetésre ne számíts (hacsak nem leszel évfolyam első min.2 felsőfokú nyelvvizsgával és egy jó versenyeredménnyel). Tipikusan az a szakma amiben ki kell várnod, hogy nagyon jól keress és azt is hogy jól (hacsak nem ügyvéd az apukád). De ha szorgalmas vagy és eszed is van megtalálod a helyed, hajrá.
hát nagyon nem ügyvéd az apukám :)
már döntöttem, pszichológiára megyek, de valahogy mégis bizonytalan vagyok benne, nem tudom miért. félek, hogy rossz döntést hoztam...:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!